رییس بی‌بی‌سی: کمک مالی دولت تنها راه پوشش هزینه‌های سرویس جهانی ماست

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۱

تیم دِیوی، مدیرکل بی‌بی‌سی گفت بودجه سرویس جهانی بی‌بی‌سی که بخش فارسی را هم شامل می‌شود باید در دراز‌مدت از سوی دولت بریتانیا تامین شود.

او گفت نمی‌توان از کسانی که در بریتانیا حق اشتراک تماشای تلویزیون می پردازند انتظار داشت که هزینه بخش جهانی بی‌بی‌سی را بدهند، وقتی خدمات بی‌بی‌سی در داخل کشور در حال کاهش است.

حق‌ اشتراک تماشای تلویزیون (لایسنس فی)، هزینه‌ای است که افراد در ازای داشتن دستگاه تلویزیون و دسترسی به شبکه‌های مختلف آن پرداخت می‌کنند.

در حال حاضر ساکنان بریتانیا در صورتی که تلویزیون داشته باشند یا برنامه‌های بی‌بی‌سی را از اینترنت دنبال کنند، باید به این نهاد حق اشتراک بپردازند که هزینه سالانه آن معادل ۱۶۹ پوند است.

دیوی از کاهش حدودا ۳۰ درصدی درآمدهای بی‌بی‌سی بین سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۲۰ خبر داد و افزود این سازمان خبری باید صرفه‌جویی در هزینه هایش را بیشتر کند و آن را تا سال ۲۰۲۸ با ۲۰۰ میلیون پوند افزایش به ۷۰۰ میلیون پوند در سال برساند.

هزینه‌های سرویس جهانی بی‌بی‌سی که شامل حدود ۴۰ زبان از جمله فارسی می‌شود تا سال ۲۰۱۴ از طرف وزارت خارجه بریتانیا تامین می‌شد. بعد از آن، این بخش از بی‌بی‌سی همچنان از حمایت مالی دولتی بهره می‌برد اما اکثر هزینه‌های آن از طریق حق اشتراک تماشای تلویزیون تامین می‌شود.

دولت بریتانیا در دی‌ ماه ۲۰۲۲ اعلام کرد حق اشتراک سالانه تماشای تلویزیون برای بی‌بی‌سی به مدت دو سال ۱۵۹ پوند خواهد بود و در این مدت افزایش نمی‌یابد.

دیوی این تصمیم دولت را مورد انتقاد قرار داد و آن را با توجه به تورم و شرایط اقتصادی موجود «کوته‌بینانه» توصیف کرد.

به گزارش رسانه‌های بریتانیایی در سال ۲۰۲۲، دولت محافظه‌کار این کشور می‌خواهد در صورت ماندن در قدرت،‌ هزینه حق اشتراک تماشای تلویزیون را از سال ۲۰۲۷ لغو کند.

رسانه‌ها در آن زمان نوشتند زمانی که حق اشتراک تلویزیون در سال ۲۰۲۷ کاملا لغو و بودجه ملی بی‌بی‌سی قطع شود، این نهاد باید با دولت بر سر مدل تازه‌ای از تامین مالی وارد مذاکره شود.

بی‌بی‌سی یک نهاد رسانه‌ای ملی است و در داخل بریتانیا اجازه ندارد دست به کارهای انتفاعی مانند نشر آگهی بزند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
آستانه
کاملا هریس و ایران

شنیداری

پادکست‌ها