دادگاه عالی نیویورک حکم ۲۳ سال حبس واینستین، تهیه‌کننده سابق هالیوود را لغو کرد

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۰۷

دادگاه عالی نیویورک در تصمیمی جدید، حکم ۲۳ سال حبس هاروی واینستین، تهیه‌کننده سابق هالیوود و متهم به تجاوز جنسی را لغو کرد. این تصمیم با انتقاداتی از سوی شماری از سینماگران و بازیگرانی مانند اشلی جاد مواجه شد که از قربانیان واینستین بوده‌اند.

دادگاه تجدیدنظر نیویورک روز پنج‌شنبه ششم اردیبهشت با چهار رای موافق و سه رای مخالف از سوی قضات، دستور تشکیل مجدد دادگاهی را برای بررسی اتهامات واینستین صادر کرد.

بسیاری از سینماگران از جمله کسانی که پیش‌تر غول سابق هالیوود را به تجاوز و آزار جنسی متهم کرده بودند، تصمیم دادگاه عالی نیویورک را محکوم کردند.

دادگاه استیناف اعلام کرد قاضی دادگاه بدوی مرتکب اشتباه بزرگی شده چون شهادت زنانی را در مورد تجاوز جنسی واینستین پذیرفته که اتهام‌های آنان در شکواییه اصلی، علیه این تهیه‌کننده سابق هالیوود نبوده است.

به گفته دادگاه، نام و شرح اتهامات برخی از این زنان در شکواییه اولیه طرح نشده.

دادگاه تجدیدنظر اشاره کرد که واینستین از یک محاکمه عادلانه و دسترسی به فرصت دادرسی منصفانه محروم مانده است، چرا که قاضی دادگاه بدوی تصمیم گرفت شهادت او را نگیرد.

قاضی دادگاه بدوی استدلال کرده بود اگر واینستین در جایگاه شاهد قرار گیرد، دادستان‌ها می‌توانند از او در مورد طیف وسیعی از «رفتارهای منزجر کننده‌اش مانند قلدری و عصبانیت نسبت به اطرافیان» بازجویی کنند.

به گفته قاضی دادگاه استیناف، «علاج این اشتباه فاحش، برگزاری دادگاهی جدید است».

اشلی جاد، بازیگر، در گفت‌وگو با خبرنگاران از این تصمیم با عنوان یک «خیانت سازمانی و نهادی» یاد کرد.

او اعلام رای دادگاه نیویورک را لحظه‌ای سخت برای بازماندگانی دانست که تحت آزار واینستین قرار گرفته‌ بودند.

جاد در سال ۲۰۱۹ گفته بود چون به خواسته‌های واینستین تن نداده، او در مقابل، موقعیت شغلی‌اش را خدشه‌دار کرده است.

هاروی واینستین در سال ۲۰۲۰ به اتهام آزار جنسی یک دستیار تولید فیلم و تجاوز به بازیگری به نام جسیکا مان طی سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۳ از سوی دادگاهی در منهتن محکوم شناخته شد.

پس از آغاز افشاگری‌های متعدد علیه واینستین در سال ۲۰۱۷ تا برگزاری دادگاهش در سه سال بعد از آن، او با اتهامات بیشتری درباره آزار و تجاوز جنسی از سوی حدود ۱۰۰ زن روبه‌رو شد که برخی از آنان از جمله بازیگران معروف هالیوود بودند.

در حال حاضر امکان دادرسی مجدد پرونده او در نیویورک، به آلوین براگ، دادستان منطقه منهتن بستگی دارد.

سخنگوی براگ در ایمیلی گفت: «تمام تلاشمان را برای تجدیدنظر در این پرونده خواهیم کرد و پای‌بند به حمایت از آزاردیدگان جنسی خواهیم ماند.»

دفتر حقوقی براگ، هم‌زمان درگیر برگزاری دادگاهی علیه دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری سابق آمریکا به اتهام پرداخت حق‌السکوت به زنان شاکی از آزار جنسی او، پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکاست.

رسوایی اخلاقی واینستین در شکل‌گیری و گسترش جنبش «می‌تو (من هم)» نقش مهمی ایفا کرد و او را به مهم‌ترین شخص این کارزار در زمینه مجازات افراد متهم به آزار جنسی، به‌خصوص مردان پرنفوذ و قدرتمند تبدیل کرد.

این تهیه‌کننده سابق ۷۲ ساله در حکمی جداگانه در ايالت کاليفرنيا نیز با ۱۶ سال حبس به اتهام تجاوز به یک بازیگر زن روبه‌رو است.

او یکی از بزرگ‌ترین تهیه‌کنندگان سینمایی برای فیلم‌های پرافتخاری مانند «سخنرانی شاه» و «شکسپیر عاشق» است.

واینستین یکی از بنیان‌گذاران استودیو میرامکس است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها