سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا: تهران، مسکو و پکن دانشگاه‌های ما را هدف گرفته‌اند

شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۸

سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا، MI5 هشدار داده است که روسیه، چین و جمهوری اسلامی دانشگاه‌های بریتانیا را هدف قرار داده‌اند.

به گزارش جی‌بی نیوز (GB News)، روسای موسسات عالی و دانشگاه‌های بریتانیا روز پنجشنبه برای یک جلسه توجیهی بی‌سابقه با روسای امنیتی، به وایت هال فراخوانده شدند.

اولیور داودن، معاون نخست وزیر و میشل دونلان، وزیر علوم، میزبان مشترک این نشست بودند.

کن مک کالوم، مدیر کل MI5 و فلیسیتی اسوالد، مدیر اجرایی موقت مرکز امنیت سایبری ملی، در این جلسه هشدار دادند که کشورهای متخاصم تهدیدی برای امنیت ملی هستند.

این دو قرار است در مورد اقدامات لازم برای محافظت از تحقیقات حساس و فناوری‌های نوظهور در دانشگاه‌ها رایزنی کنند.

اعتقاد بر این است که مسکو، پکن و تهران دانشگاه‌های بریتانیا را برای سرقت مالکیت معنوی هدف قرار داده‌اند تا توانایی‌های اقتصادی و نظامی خود را افزایش دهند.

اولیور داودن، معاون نخست‌وزیر بریتانیا، گفت: «برای یک هزاره، دانشگاه‌های ما در باز بودن به روی ایده‌ها، باز بودن برای نوآوری و مستقل بودن از دولت فعالیت کرده‌اند.»

او افزود:«این جلسه برای برافراشتن حصارها نیست، بلکه برای ایجاد تعادل بین تهدیدات در حال تحول و محافظت از یکپارچگی و امنیت نهادهای بزرگ ما است.»

مسشل دونلان، وزیر علوم بریتانیا نیز در این جلسه گفت: «من معتقدم که دانشگاه‌ها در خط مقدم نبرد اطلاعات هستند.»

او افزود:« حفظ شهرت پیشرو بودن بریتانیا در جهان به‌عنوان یک ابرقدرت دانشگاهی متکی به داشتن پادمان‌های قوی برای محافظت از تحقیقات در برابر کسانی است که می خواهند به ما آسیب برسانند.»

با این حال، نگرانی‌هایی در مورد وابستگی بریتانیا به دانشجویان خارجی وجود دارد. آنها بخش هنگفتی از بودجه مورد نیاز را برای سرپا نگه داشتن دانشگاه‌های بریتانیا تامین می‌کنند.

لوک دو پولفورد، مدیر اجرایی اتحاد بین پارلمانی در مورد چین (Ipac)،گفت:« مساله اصلی وابستگی ما به پول دانشجویان چینی است.»

دکتر تیم برادشاو، مدیر اجرایی گروه راسل، نیز گفت: «حفاظت از موقعیت بریتانیا به عنوان یک رهبر جهانی در تحقیق و توسعه نیازمند یک چارچوب امنیتی برای تحقیقات است که از کار مشترک بر روی چالش‌های جهانی مانند تغییرات آب و هوایی حمایت می کند.

او گفت:«این یک مسئولیت مشترک است و دانشگاه‌های گروه راسل مایلند با دولت برای پیدا کردن راه حلی در این زمینه همکاری کنند.»

برادشاو افزود:«دانشگاه‌های گروه راسل مسئولیت‌های امنیت ملی خود را به‌طور باورنکردنی جدی می‌گیرند و از نزدیک با دولت و جامعه اطلاعاتی همکاری می‌کنند تا به حفاظت از پیشرفت‌های بریتانیا در زمینه‌هایی مانند هوش مصنوعی، که برای منافع ملی ما مهم هستند، کمک کنند.»

او گفت:«اما ما همچنین می‌دانیم که امنیت یک چالش پویا و در حال تحول است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها