بلینکن در سفر به کی‌یف: کمک‌های جدید آمریکا، تفاوتی واقعی در جنگ اوکراین ایجاد می‌کنند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۵

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت برای اولین‌بار پس از تصویب بسته کمکی بزرگ کنگره ایالات متحده از کی‌یف بازدید کرد و گفت این کمک‌ها، تفاوتی واقعی در جنگ ایجاد می‌کنند. ولودیمیر زلنسکی خواهان کمک‌های بیشتر به اوکراین در زمینه تجهیزات دفاع هوایی شد.

به گزارش رویترز، این نخستین سفر یک مقام ارشد آمریکایی به اوکراین از زمانی است که کنگره ایالات متحده بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری را در ماه گذشته با تاخیر تصویب کرد.

نیروهای اوکراینی که این کمک شانس بیشتری برای پیروزی به آنان داده، اکنون در حال مبارزه با حمله جدید روسیه در شمال شرق و حملات مداوم در شرق هستند.

بلینکن در دیدار با زلنسکی گفت: «ما می‌دانیم که اکنون زمان چالش‌برانگیزی برای اوکراین است. اما کمک‌ها در راه‌اند؛ برخی از آن‌ها قبلا رسیده‌اند و تعداد بیشتری هم به زودی می‌آیند.»

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد این کمک‌ها تفاوتی واقعی در مقاومت اوکراین در برابر تجاوزهای مداوم روسیه در میدان جنگ ایجاد خواهد کرد.

در اولین سال پس از آغاز تهاجم روسیه، اوکراین بخش‌هایی از خاکش را که در سال ۲۰۲۲ از دست داده بود، باز پس گرفت. اما در سال گذشته میلادی عملیات ضد حمله اوکراینی‌ها شکست خورد و در ماه‌های اخیر نیز، روسیه ابتکار عمل را در خط مقدم جنگ دوباره به دست گرفته است.

کمک‌های نظامی واشینگتن به اوکراین به‌عنوان حامی اصلی کی‌یف، به دلیل مخالفت جمهوری‌خواهان کنگره برای ماه‌ها به تعویق افتاده بود.

سرانجام در ماه گذشته میلادی اجازه رای‌گیری از سوی جمهوری‌خواهان داده شد و ارائه بسته کمکی به اوکراین با حمایت هر دو حزب کنگره به تصویب رسید.

زلنسکی در دیدار با بلینکن خطاب به او گفت که تجهیزات و تدارکات دفاع هوایی اوکراین به شدت با کمبود مواجه است.

به گفته او، روسیه از ماه مارس حملات هوایی دوربردی را با تمرکز بر تاسیسات برق اوکراین انجام داده که باعث خاموشی گسترده شده است.

رییس‌جمهوری اوکراین تاکید کرد کشورش اکنون به دو سامانه موشکی پاتریوت برای دفاع از غیرنظامیان و سربازان خارکیف در برابر حملات هوایی روسیه نیاز دارد.

بلینکن اوایل صبح سه‌شنبه در سفری از پیش اعلام نشده با قطار وارد کی‌یف شد.

این سفر چند روز پس از تهاجم زمینی روسیه به شمال خارکیف، گشودن جبهه جدید جنگ و افزایش فشار بر نیروهای اوکراینی انجام شد.

کی‌یف ماه‌هاست در میدان جنگ عقب رانده می‌شود زیرا نیروهای روسی به آرامی پیشروی و از کمبود نیروی انسانی و گلوله‌های توپخانه اوکراین استفاده می‌کنند.

یک مقام آمریکایی روز سه‌شنبه گفت هدف از سفر بلینکن به کی‌یف، اطمینان خاطر دادن به اوکراینی‌هایی بود که آشکارا شرایطی بسیار دشوار و چالش‌برانگیز را سپری می‌کنند.

بلینکن در طول سفر خود، با وزیر امور خارجه اوکراین و نمایندگان جامعه مدنی دیدار و گفت‌وگو کرد و قرار شد در یکی از دانشگاه‌های این کشور در مورد آینده اوکراین سخنرانی داشته باشد.

جلسه دیدار رییس‌جمهوری و وزیر خارجه اوکراین با آنتونی بلینکن

این مقام آمریکایی گفت ماموریت بلینکن در این سفر، بحث درباره چگونگی ارسال کمک‌های بیشتر به اوکراین برای تقویت نیروهای دفاعی آن‌هاست تا بتوانند دوباره ابتکار عمل را در میدان جنگ در دست بگیرند.

به گفته او، توپخانه، موشک‌های دوربرد معروف به ATACMS و موشک‌های رهگیری که جو بایدن در پنج اردیبهشت ارسال‌شان را به اوکراین تایید کرده بود، پیش‌تر به دست نیروهای دفاعی این کشور رسیده بود.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت گفت واشینگتن در تلاش است تا تحویل تسلیحات به اوکراین را تسریع و به آن‌ها کمک کند تا نقاظ ضعف خود را از بین ببرند.

سالیوان تاکید کرد تاخیر در ارسال کمک‌ها، اوکراین را در وضعیت نامساعدی قرار داده و آمریکا می‌کوشد در اسرع وقت کی‌یف را از این وضعیت خارج کند.

زلنسکی در دیدار روز سه‌شنبه خود با بلینکن، از حمایت هر «دو حزب» آمریکا برای تصویب بسته کمکی قدردانی و در مورد بحث بر سر تضمین‌های امنیتی و نشست صلح آتی ابراز علاقه کرد.

او از بلینکن خواست تا در زمینه مشارکت بیشتر کشورها در حمایت مالی از اوکراین کمک کند.

به گفته رویترز، روسیه برای شرکت در نشست ماه آینده در سوئیس دعوت نشده است.

روسیه اکنون کنترل حدود ۱۸ درصد از خاک اوکراین را در دست دارد و از زمانی که ضد حمله کی‌یف در سال ۲۰۲۳ نتوانست پیشرفت قابل توجهی داشته باشد، در حال پیشروی بیشتر است.

حمله روسیه به بخش شمالی منطقه خارکیف که دومین شهر بزرگ اوکراین است در روز سه‌شنبه ادامه یافت.

رییس سازمان اطلاعات نظامی اوکراین پیش‌بینی کرد وضعیت در منطقه خارکیف به سمت ثبات پیش می‌رود اما روسیه ممکن است در روزهای آینده نیروهای بیشتری را به سوی این منطقه اعزام کند.

یک مقام آمریکایی نیز گفت که روس‌ها به وضوح تمام تلاش خود را در جبهه شرقی به کار می‌برند.

به گفته این مقام، اصلاحات اقتصادی و سیاسی در کی‌یف، راه را برای پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا و در نهایت ناتو، هموار می‌کند.

اگرچه بعید است ائتلاف دفاعی به رهبری آمریکا به این زودی‌ها اوکراین را در جمع خود بپذیرد، اما اعضای ناتو به شکل جداگانه در حال دستیابی به توافق‌های امنیتی جداگانه با کی‌یف هستند.

از سوی دیگر، مذاکرات توافق ایالات متحده و اوکراین در مراحل پایانی است و قبل از نشست ژوئیه ناتو در واشینگتن، نهایی خواهد شد.

گروهی از هفت کشور ژوئیه گذشته و طی اجلاس سران ناتو در ویلنیوس اعلامیه مشترکی را امضا و بر ایجاد تعهدات امنیتی بلندمدت با اوکراین تاکید کردند.

اوکراین اصرار دارد این توافقنامه‌ها شامل تعهدات امنیتی مهم و ملموس است اما جایگزین هدف استراتژیک این کشور برای پیوستن به ناتو نمی‌شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها