تاکید اردن بر مقابله با گروه‌های مسلح فعال در قاچاق مواد مخدر و اسلحه در منطقه

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۷

ملک عبدالله، پادشاه اردن از کشورهای عرب منطقه خواست با فعالیت گروه‌های مسلحی که در زمینه قاچاق مواد مخدر و سلاح فعال هستند، مقابله کنند. امّان پیش از این جمهوری اسلامی را به حمایت از این گروه‌ها که در جنوب سوریه مستقر هستند، متهم کرده بود.

ملک عبدالله روز پنج‌شنبه ۲۷ اردیبهشت در سخنرانی خود در نشست سران اتحادیه عرب در منامه، پایتخت بحرین گفت: «ما باید با گروه‌های شبه‌نظامی مسلحی که با تخطی از قانون مرتکب جرم، به‌ویژه در رابطه با قاچاق مواد مخدر و اسلحه می‌شوند، برخورد کنیم. اردن سال‌هاست به مقابله با این گروه‌ها می‌پردازد.»

بشار اسد، رییس حکومت سوریه نیز در این نشست حضور داشت. دمشق همکاری با گروه‌های شبه‌نظامی متحد تهران را در زمینه قاچاق مواد مخدر و اسلحه تکذیب کرده است.

ملک عبدالله در سخنان خود در منامه از بردن نام حکومت ایران که به پشتیبانی از این گروه‌ها متهم است، خودداری کرد.

دیدار ملک عبدالله، پادشاه اردن و شیخ سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد و نخست‌وزیر بحرین پیش از نشست سران اتحادیه عرب، منامه، ۲۶ اردیبهشت

خبرگزاری رویترز روز ۲۶ اردیبهشت به نقل از دو منبع آگاه اردنی گزارش داد این کشور طرحی مشکوک در زمینه قاچاق سلاح به رهبری جمهوری اسلامی را خنثی کرده است.

به گزارش رویترز، هدف از این طرح، کمک به مخالفان حکومت اردن برای انجام اقدامات خرابکارانه بوده است.

این منابع گفتند تسلیحات از سوی حزب‎‌الله و دیگر شبه‌نظامیان تحت حمایت تهران در سوریه، به یک هسته اخوان‌المسلمین در اردن ارسال شده است که با شاخه نظامی حماس ارتباط دارد.

جمهوری اسلامی و حزب‌الله دست داشتن در قاچاق مواد مخدر و اسلحه در منطقه را رد کرده و آن را اتهامی ساخته و پرداخته کشورهای غربی دانسته‌اند.

شعار دادن طرفداران حزب‌الله در جریان سخنرانی تلویزیونی حسن نصرالله، دبیرکل این گروه، حومه بیروت، ۲۴ اردیبهشت

خبرگزاری ایسنا، وابسته به حکومت جمهوری اسلامی روز ۱۸ فروردین نوشت گردان‌های حزب‌الله عراق، از گروه‌های نیابتی تهران، آماده‌اند تا ۱۲ هزار نیرو را در «مقاومت اسلامی اردن» تجهیز و مسلح کنند.

ایسنا نوشت: «این تهدیدی درباره گشودن یک جبهه وسیع علیه رژیم صهیونیستی است که احتمالا از تمام جبهه‌ها خطرناک‌تر باشد چرا که از نظر جغرافیایی می‌تواند تمام شهرک‌های اراضی اشغالی را تهدید کرده و بسیاری از اهداف بسیار حساس از جمله تل‌آویو و تاسیسات هسته‌ای را مورد حمله قرار دهد.»

خبرگزاری رویترز روز ۲۷ اردیبهشت نوشت مقصد بخشی از سلاح‌های قاچاق شده به اردن از سوی گروه‌های مرتبط با تهران، کرانه باختری است.

به نظر می‌رسد این اقدام تلاشی از سوی جمهوری اسلامی برای تشدید خشونت‌ها در کرانه باختری و در نتیجه فشار به اسرائیل باشد.

افزایش تنش‌ها میان جمهوری اسلامی و اسرائیل در هفته‌های اخیر به نگرانی‌ها در خصوص شعله‌ورتر شدن آتش‌ درگیری‌ها در خاورمیانه دامن زده است.

جمهوری اسلامی شامگاه ۲۵ فروردین با بیش از ۳۰۰ موشک کروز، موشک بالستیک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد. این اولین حمله مستقیم حکومت ایران به خاک اسرائیل بود.

در جریان این حمله، نیروی هوایی اردن ده‌ها پهپاد ایرانی را که وارد حریم هوایی این کشور شده بود، رهگیری و سرنگون کرد.

شبکه خبری ان‌بی‌سی گزارش داد اردن همچنین به جت‌های جنگنده اسرائیلی اجازه داد با ورود به آسمان اردن، پرتابه‌های ایرانی را پیش از رسیدن به اسرائیل سرنگون کنند.

مهدی سعادتی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز ۲۹ فروردین از اقدام اردن در کمک به دفع حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل انتقاد کرد.

سعادتی گفت: «ما به همه کشورهای منطقه از قبل پیام داده و گفته بودیم که هر نوع همکاری با رژیم صهیونیستی برای آنان عواقبی به دنبال خواهد شد. متاسفانه اردن با رژیم صهیونیستی همراهی داشت و حتما پشیمان خواهد شد.»

به گفته ارتش اسرائیل، ۹۹ درصد از موشک‌ها و پهپادهای جمهوری اسلامی در حمله ۲۵ فروردین، از سوی سامانه‌های دفاعی اسرائیل و متحدان آن ساقط شدند.

هفته‌نامه اکونومیست روز ۲۶ فروردین در گزارشی حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل را یک شکست نظامی خواند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها