خشم جمهوری اسلامی از شادمانی برای مرگ رئیسی و ادامه بازداشت شهروندان

شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۵

در ادامه موج احضار، تهدید و بازداشت شهروندانی که با شنیدن خبر مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش ابراز شادمانی کرده‌اند، دو شهروند دیگر در شهرهای تهران و مشگین‌شهر بازداشت شدند. دلیل بازداشت این افراد «انتشار مطالب توهین‌آمیز درباره شخصیت‌های سیاسی و ارکان نظام» عنوان شده است.

خبرگزاری ایرنا، رسانه رسمی دولت جمهوری اسلامی، روز پنجم خرداد در گزارشی به نقل از بابک نونهال، دادستان عمومی و انقلاب مشگین‌شهر در استان اردبیل، از دستگیری یک شهروند فعال در شبکه‌های اجتماعی در این شهرستان خبر داد.

نونهال بدون اشاره به هویت فرد بازداشت شده گفت که او پس از «صدور دستورات قضایی قاطع، رصدهای فنی و اطلاعاتی ماموران وزارت اطلاعات و با اقدام میدانی پلیس اطلاعات و امنیت عمومی فرماندهی انتظامی مشگین‌شهر»، بازداشت شده است.

دادستان مشگین‌‌شهر دلیل بازداشت این شهروند را «تولید و انتشار محتوای مجرمانه» عنوان کرد که «موجبات اهانت به ارکان نظام و شخصیت‌های سیاسی را با هدف تشویش اذهان عمومی» فراهم کرده است.

به گفته نونهال، این فرد پس از تفهیم اتهام و صدور قرار تامین کیفری بازداشت و روانه زندان شد.

این مقام قضایی، مردم شادمان از مرگ رئیسی را که در فضای مجازی به کشته شدن او واکنش نشان دادند «اراذل و اوباش مجازی» خواند و آنان را به «برخورد قاطعانه» تهدید کرده است.

هم‌زمان شاهین حسنوند، رییس پلیس فتای غرب استان تهران از احضار و بازداشت یک شهروند به دلیل انتشار مطالبی در رابطه با مرگ رئیسی در اینستاگرام خبر داد.

حسنوند با بیان اینکه این شهروند در یک صفحه اینستاگرامی با شش هزار دنبال‌کننده اقدام به نشر اکاذیب و آزرده کردن خانواده‌های کشته‌شدگان بالگرد حامل رئیسی کرده بود، گفت: «این فرد با اقدامات اطلاعاتی، فنی و تخصصی شناسایی و پس از احضار به پلیس فتا برای سیر مراحل قانونی، تحویل مرجع قضایی شد.»

ایران‌اینترنشنال روز جمعه چهارم خرداد در گزارشی از ادامه فشارهای امنیتی و قضایی بر شهروندان شادمان از شنیدن خبر مرگ رئیسی و کسانی خبر داد که به کشته شدن او و دیگر همراهانش واکنش نشان داده‌اند.

در این گزارش آمده است از زمان انتشار خبر کشته شدن رئیسی، شماری از شهروندان در شهرهای مختلف کشور بازداشت و برخی دیگر احضار یا تهدید شده‌اند.

فشارها و تهدید شهروندان شادمان از مرگ رئیسی به داخل ایران محدود نماند و حامیان جمهوری اسلامی در دیگر کشورها نیز تلاش‌هایی برای خاموش کردن صدای ایرانیان شادمان از مرگ رئیسی کردند.

شامگاه جمعه چهارم خرداد شماری از فعالان ایرانی در لندن ویدیوهایی منتشر کردند که نشان می‌دهند چند تن از حامیان حکومت با خشونت به تجمع مخالفان ایرانی که در حال اعتراض به برگزاری مراسم یادبود ابراهیم رئیسی در لندن بودند، حمله و شماری از معترضان را زخمی کردند.

در واکنش به این رخداد، شماری از فعالان سیاسی و چهره‌های شاخص اپوزیسیون جمهوری اسلامی خواهان محاکمه آمران و عاملان این «حمله وحشیانه» شدند.

رئیسی روز یک‌شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ در اثر سقوط بالگرد در ارتفاعات شمال غرب ایران کشته شد.

به دنبال انتشار خبر کشته شدن او و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دولتش، بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی به دلیل نقش این دو در سرکوب‌‌ها و نقض حقوق بشر در ایران، به شادی و خوشحالی پرداختند و آن را پیامد سرکوب‌های شدید در دوران مسئولیت‌های آنان در چهار دهه اخیر دانستند.

ایران‌اینترنشنال روز ۳۱ اردیبهشت در گزارشی نوشت در پی شادی مردم در خیابان‌ها و فضای مجازی، مقام‌های امنیتی، کاربران فضای مجازی و روزنامه‌نگاران را تهدید کردند که «امنیت روانی جامعه» را مخدوش نکنند.

به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی با استفاده از ابزارهای مختلف همچنان در تلاش است صدای مخالفان سیاست‌های خود را در نطفه خفه کند و مانع انتشار مواضع شهروندان و مردم عادی در رسانه‌ها شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها