اسد ۱۱ روز پس از مرگ رئیسی برای تسلیت‌گویی با خامنه‌ای دیدار کرد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۰

رسانه‌های ایران خبر دادند بشار اسد، رییس حکومت سوریه، روز پنج‌شنبه ۱۰ خرداد برای تسلیت‌گویی به مناسبت مرگ ابراهیم رئیسی، رییس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی، به تهران سفر و با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار کرد.

خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی (ایرنا) گزارش داد اسد در این دیدار، روابط تهران و دمشق را «راهبردی» خواند و افزود رئیسی نقش مهمی در «تعمیق این روابط» ایفا می‌کرد.

رئیسی و هیات همراهش روز ۳۰ اردیبهشت در سانحه سقوط بالگرد در استان آذربایجان شرقی جان خود را از دست دادند.

خامنه‌ای در دیدار با اسد دو حکومت ایران و سوریه را «از ارکان محور مقاومت» توصیف کرد و گفت: «همه باید امتیاز ویژه دولت سوریه یعنی مقاومت را در مقابل چشم خود مشاهده کنند.»

جمهوری اسلامی از عنوان «محور مقاومت» برای اشاره به متحدان خود در منطقه مانند حکومت اسد و گروه‌های نیابتی تهران از جمله حوثی‌های یمن، حزب‌الله لبنان و حماس استفاده می‌کند.

تظاهرات حوثی‌های یمن در حمایت از فلسطین با در دست داشتن تصاویری از ابراهیم رئیسی، صنعا، چهارم خرداد

خامنه‌ای در ادامه سخنانش، غرب را به تلاش برای تغییر حکومت سوریه متهم کرد و افزود: «غربی‌ها و دنباله‌های آن‌ها در منطقه قصد داشتند با جنگی که علیه سوریه به راه انداختند، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند.»

جنگ داخلی سوریه که با تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم این کشور علیه حکومت اسد در سال ۲۰۱۱ آغاز شد، بیش از ۵۰۰ هزار کشته و میلیون‌ها آواره بر جای گذاشته است.

ورود داعش از یک سو و نیروهای حامی حکومت اسد نظیر سپاه پاسداران و حزب‌الله لبنان از سوی دیگر به درگیری‌ها در سوریه، علاوه بر تلفات جانی، اقتصاد این کشور را به ویرانی کشاند و زیرساخت‌های آن را به شکل گسترده‌ای تخریب کرد.

خامنه‌ای در دیدار با اسد به موضوع جنگ غزه پرداخت و با انتقاد از مواضع «برخی کشورهای منطقه»، آن‌ها را به «بی‌عملی» و «کوتاهی» در قبال غزه و فلسطین متهم کرد.

جمهوری اسلامی از حامیان اصلی حماس در چند دهه اخیر بوده است.

شبه‌نظامیان حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کشتند و بیش از ۲۴۰ نفر را گروگان گرفتند.

اسرائیل در پاسخ به این تهاجم، عملیات نظامی وسیعی را در نوار غزه آغاز کرد که بر اساس آمار وزارت بهداشت حماس، تاکنون منجر به کشته شدن بیش از ۳۶ هزار نفر شده است.

بیش از ۸۱ هزار فلسطینی نیز در جریان جنگ غزه زخمی شده‌اند.

تظاهرات برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس، تل‌آویو، پنجم خرداد

هر چند جمهوری اسلامی همواره کوشیده است خود را در مجامع و رسانه‌های بین‌المللی به عنوان حامی مردم و آرمان فلسطین معرفی کند اما گزارش‌ها حاکی از آن است که بسیاری از فلسطینیان دل خوشی از سیاست‌های تهران ندارند.

خبرگزاری فرانسه روز ۳۱ اردیبهشت گزارش داد با وجود ستایش حماس از رئیسی، خبر کشته شدن او در سانحه هوایی با بی‌‎تفاوتی ساکنان نوار غزه مواجه شده است.

حسام عبدالله، فلسطینی ساکن غزه با اشاره به مرگ رئیسی به خبرگزاری فرانسه گفت: «چرا باید به مردی اهمیت بدهم که تنها برای ما ویرانی به همراه داشته است؟ ... با این همه تخریب و ویرانی که با آن رو‌به‌رو بوده‌ایم، هیچ کشوری به ما توجه نکرده.»

رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با اسد، به تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده و اروپا علیه تهران و دمشق پرداخت و تاکید کرد دو کشور باید «با افزایش همکاری‌ها و منظم کردن آن»، از شرایط کنونی عبور کنند.

او پیش‌تر و در روز پنجم اردیبهشت، تحریم‌های بین‌المللی را زمینه‌ساز «شکوفایی استعدادها» و بروز «ظرفیت‌های داخل کشور» دانسته بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
برنامه با کامبیز حسینی
خبرها
کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول

شنیداری

پادکست‌ها