۱۳ نفر در بوشهر به دلیل فعالیت در زمینه مدلینگ بازداشت شدند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۰

حیدر سوسنی، فرمانده انتظامی استان بوشهر از بازداشت و احضار ۱۳ نفر به دلیل فعالیت در زمینه مدلینگ در اینستاگرام خبر داد و گفت این افراد با تلاش و رصد شبانه‌روزی کارشناسان پلیس فتا شناسایی و دستگیر شدند و صفحات آن‌ها در فضای مجازی مسدود شده است.

فرمانده انتظامی بوشهر روز پنج‌شنبه ۱۰ خردادماه در گفت‌وگو با ایرنا بدون اشاره به هویت بازداشت‌شدگان گفت این افراد اعضای یک شبکه سازمان‌یافته هستند که به اتهام «تولید و انتشار محتواهای مبتذل مدلینگ» بازداشت و صفحه‌های متعلق به آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی مسدود شده است.

سوسنی در شرح دلایل بازداشت این افراد گفته دو زن جوان سردسته آن‌ها بودند و در قالب مدلینگ برای تبلیغ و جذب مشتری به سفارش شش آرایشگاه در سطح استان بوشهر و یکی از استان‌های مجاور فعالیت می‌کردند و یک عکاس حرفه‌ای و چند ادمین صفحات اینستاگرامی با تعداد دنبال کننده بالا با آن‌ها همکاری داشته‌اند.

او در ادامه از تشکیل پرونده قضایی برای این افراد خبر داده و گفته همه آن‌ها برای سیر مراحل قانونی به مراجع قانونی مربوطه تحویل داده شدند.

جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته بارها کاربران فضای مجازی و شهروندانی را که در زمینه طراحی لباس و مدلینگ فعالیت می‌کنند بازداشت و به احکامی چون حبس، شلاق، جریمه نقدی و محرومیت از حضور در فضای مجازی محکوم کرده است.

وحید مجید، رییس پلیس فتای جمهوری اسلامی، اردیبهشت‌ماه امسال از اجرای طرح برخورد با «جرایم اخلاقی و مغایر با شوونات اسلامی در فضای مجازی» خبر داده و گفته بود: «با اجرای طرح عملیاتی علیه جرایم اخلاقی شامل لایوهای مستهجن و تولید محتوای مبتذل و مدلینگ، با گردانندگان و اعضای ۱۰ تیم برخورد شده و اقدام عملیاتی و قضایی انجام شد.»

او در این باره گفته بود از ابتدای امسال تا اواسط اردیبهشت‌ماه ۹ هزار و ۸۳۵ تارنما رصد شدند و با بررسی اطلاعاتی سایبری روی سه هزار و ۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد هزار و ۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد مسدود شد و مابقی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.

روز ۳۰ فروردین امسال هم فرمانده انتظامی بوشهر با اشاره به اجرای طرح «نور» برای برخورد با مخالفان حجاب اجباری، از دستگیری هفت زن به دلیل انتشار محتوای مدلینگ در صفحات اینستاگرامی فروش البسه، خبر داده و گفته بود لوازم دیجیتال این شهروندان توقیف و پست‌های آن‌ها در اینستاگرام حذف شده است.

ایران‌اینترنشنال روز ۲۸ فروردین امسال در گزارشی خبر داد با تشدید برخوردها در زمینه حجاب اجباری، تعدادی از وب‌سایت‌ها و صفحات فروشگاه‌های فعال در حوزه فروش لباس و پوشاک، بدون اطلاع به صاحبان این کسب و کارها از سوی حکومت مسدود شده‌اند.

دور جدید برخوردها در زمینه حجاب اجباری از از روز ۲۵ فروردین و پس از سخنرانی تاکیدی علی خامنه‌ای آغاز شد.

با وجود این سرکوب‌ها، نافرمانی مدنی زنان که به‌طور گسترده پس از خیزش انقلابی ایرانیان از مهر سال ۱۴۰۱ آغاز شده همچنان ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
اقتصاد و بازار
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها