۱۳۸ مورد ابتلا به تب دنگی؛ این بیماری ۲ ماه دیگر در ایران همه‌گیر می‌شود

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۲

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شناسایی ۱۳۸مورد ابتلا به تب دنگی در ایران از اردیبهشت سال جاری تاکنون خبر داد و اعلام کرد در شهریور و مهر سال جاری شاهد همه‌گیری این بیماری خواهیم بود.

حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان سه‌شنبه ۱۲ تیر گفت اکنون ده‌ها نفر در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و گیلان درگیر این بیماری هستند.

شهنام عرشی، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز استان‌های جنوبی ایران را به علت تغییرات آب و هوایی و رشد پشه‌هایی مانند آئدس پرخطر خواند.

به گفته این مقام وزارت بهداشت، پشه ائدس به‌عنوان منشا تب دنگی، در کیش، قشم، مشهد و قم مشاهده شده است.

بهرام عین‌الهی، وزیر بهداشت چهارم تیر امسال با تایید شیوع بیماری تب دنگی، از ۹۰ مورد گزارش گزش پشه آئدس در ایران خبر داده و گفته بود تاکنون سه نفر بر اثر بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته فرشیدی، مبدا اکثر موارد ابتلا به تب دنگی در ایران کشورهایی چون امارات متحده عربی، پاکستان و عراق بوده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه پاکستان در چند سال اخیر مرکز شیوع بیماری تب دنگی بوده است، هشدار داد که شهر پنجور این کشور در فاصله ۲۰۰ کیلومتری شهرهای مرزی شرق ایران از مسیرهای اصلی حرکت «زوار اربعین» است.

فرشیدی از نگرانی جدی وزارت بهداشت درباره خطر ابتلای زائران کربلا به این بیماری خبر داد و در عین‌حال گفت هیچ موردی از ابتلای زایران ایرانی در مکه و جده گزارش نشده است.

تب دنگی یا تب استخوان‌شکن یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشه‌ای به نام آئدس به انسان منتقل می‌شود.

پشه آئدس، عامل بیماری تب دنگی

درصد کشندگی تب دنگی پایین است اما بیمار معمولا درد شدیدی را در استخوان‌ها، مفاصل و ماهیچه‌های خود احساس می‌کند.

بر اساس گزارش‌ها، در سال ۱۳۹۵ نظام مراقبت از این بیماری در ایران آغاز و در سال ۱۳۹۸ پشه آئدس شناسایی شد.

تب دنگی مانند بیماری‌های عفونی دیگری چون کرونا و مالاریا از فرد بیمار به سالم قابل انتقال است.

به گفته فرشیدی، عمده گزش‌های پشه در ساعات ابتدایی صبح یا غروب، با نیش زدن صورت و دست‌ها انجام می‌گیرد و «تا خونخواری نکند، دست‌بردار نیست».

شهنام عرشی نیز گفت اکنون پشه‌های آئدس به علت گرمای هوا، در خانه‌ها مستقر شده‌اند اما با خنکی هوا در ماه پایانی تابستان و اوایل پاییز، بیرون می‌آیند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت هشدار داد: «همه‌گیری بیماری تب دنگی در شهریور و مهر آغاز می‌شود.»

مسئولان وزارت بهداشت به شهروندان توصیه می‌کنند برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، لباس بلند بپوشند و از مواد دافع حشرات استفاده کنند.

یکی دیگر از بیماری‌های خطرناک مرتبط با فصل گرما، تب کریمه کنگو است که از حیوان به انسان منتقل می‌شود و طبق گزارش‌های رسمی، «حمل و ذبح غیر مجاز» از مهم‌ترین دلایل شیوع آن در ایران است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبرها
جهان‌نما
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها