مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل شرکت همراه اول در نشست مجمع عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت گفت که دو-سوم مشترکان این اپراتور از فیلترشکن استفاده میکنند.
او با اشاره به «اثرات منفی گسترش استفاده از ابزارهای دور زدن سانسور اینترنت» تاکید کرد کیفیت خدمات همه اپراتورهای موبایل در کشور به دلیل «پیادهسازی سامانههای فیلترینگ» افت پیدا کرده است.
به گفته مدیرعامل همراه اول، اپراتورها هنگام اتصال مشترکان به فیلترشکن مجبورند بخشی از منابع سختافزاری و نرمافزاری خود را صرف این موضوع کنند و این مسئله، هزینهکرد اپراتورها را در این زمینه از درآمد آنها از محل خدمات دیتا و اینترنت بالاتر میبرد.
بهابادی با اعلام اینکه اپراتورها با فیلترینگ مخالف هستند گفت تنها ذینفع این حوزه در ایران فروشندگان ویپیان هستند.
بر اساس آمار اعلامشده در مجمع عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت، تعداد کل کاربران حال حاضر خدمات دیتا در همراه اول ۵۷ میلیون مشترک است. به بیانی دیگر، ۳۸ میلیون مشترک این اپراتور، مصرفکننده ویپیان به حساب میآیند.
گزارشهای پیشین منتشرشده در کشور نیز افزایش گسترده کاربران فیلترشکن را تایید میکند.
آمارهای اندیشکده حکمرانی شریف نشان میدهد بیش از دو-سوم مردم ایران برای استفاده از اینترنت، از فیلترشکن استفاده میکنند.
بر این اساس ۶۶.۸۸ درصد مردم یا به عبارتی ۸۳.۶ درصد کاربران اینترنت کشور برای دسترسی آزاد به این شبکه از برنامههای دور زدن سانسور استفاده میکنند.
این گزارش همچنین تاکید میکند محدودیتهای شدید اینترنتی که از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ از سوی جمهوری اسلامی بر اینترنت اعمال شد، «بیش از یک-سوم جمعیت کشور» را به جمع مصرفکنندگان فیلترشکن اضافه است.
اسفندماه ۱۴۰۱ محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات در دولت حسن روحانی با اشاره به نتایج یک پیمایش در روزنامه فرهیختگان گفت حجم بازار ۱۶ هزار میلیارد تومانی فیلترشکنها، دو تا سه برابر درآمد عملیاتی شرکت مخابرات است.
پیمایش روزنامه فرهیختگان نشان میداد مردم ایران ماهانه بین ۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان برای خرید فیلترشکن و اتصال آزاد به اینترنت هزینه میکنند.
بر اساس گزارشهای وزارت ارتباطات در سال ۹۸، دستکم ۲۸ شرکت داخلی به کسب و کار فروش فیلترشکن در کشور مشغول هستند.