حکم دادگاه تجدیدنظر دینا قالیباف، روزنامهنگار و دانشجوی دانشگاه بهشتی صادر شد. حکم دو سال حبس او تایید اما به مدت پنج سال تعلیق شده است. او از راویان خشونت نیروهای گشت ارشاد علیه زنان در مترو تهران است.
قالیباف بر اساس رای دادگاه تجدیدنظر به اتهام «نشر اکاذیب» به دو سال حبس و پرداخت ۱۵ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده است.
او از برخی دیگر از اتهامات مطرح شده در دادگاه بدوی مانند «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تمرد از دستور پلیس» تبرئه شد.
با حکم دادگاه تجدیدنظر، قالیباف در دوران تعلیق حکمش از «ارتباط و معاشرت با اشخاص فعال در حوزه اجتماعی و سیاسی» منع شده است.
این روزنامهنگار و دانشجو روز ۲۸ فروردین امسال در تهران و در منزل شخصیاش بازداشت شد.
قالیباف یک روز پیش از آن، روایت بازداشتش به دست نیروهای گشت ارشاد را منتشر کرده و از خشونت ماموران و تعرض جنسی آنها به خودش خبر داده بود.
چند روز بعد و پس از آن که نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی این خشونت را تایید کرد، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه گفت موضوع «ضرب و جرح و تجاوز» به این زندانی سیاسی کذب است و به همین دلیل برای او پرونده جدیدی باز میکند.
روز ۱۹ خرداد جلسه دادگاهی نیز برای نرگس محمدی با اتهام «تبلیغ علیه نظام» اما بدون حضور او و به صورت غیرعلنی برگزار شد که یکی از مصادیقش، صحبتهای برنده جایزه نوبل صلح در مورد آزار جنسی و تعرض به دینا قالیباف بود.
محمدی یک هفته پیش از جلسه دادگاه کارزاری برای همصدایی علیه تعرض و آزار جنسی به راه انداخت و با اشاره به ضرورت روایتگری، دادخواهی و حمایت از آسیبدیدگان، از مردم خواست به منظور توقف هر گونه آزار جنسی حکومت علیه معترضان به این کارزار بپیوندند.
پس از آن دهها کنشگر حقوق بشر در اعتراض به جرمانگاری روایتگری محمدی از آزارگری جنسی در زندانها به حمایت از کارزار او برای همصدایی علیه این تعرضها پرداختند و بر همبستگی با بند زنان زندان اوین و ادامه تلاشها به قصد ثبت روایات آزار جنسی زندانیان از دهه ۶۰ تاکنون تاکید کردند.