کانال خبری مهر فردا که خبرهای رسمی مرتبط با محمود احمدینژاد را منتشر میکند، با تایید بسیاری از جزییات گزارش اختصاصی ایراناینترنشنال درباره ترور نافرجام محمود احمدینژاد، رییس دولت اسبق جمهوری اسلامی در ۲۵ تیر ماه، خواستار پاسخگویی مسئولان به این موضوع شد.
بر اساس گزارش اختصاصی ایراناینترنشنال، عصر دوشنبه ۲۵ تیر ماه، احمدینژاد و همراهانش برای شرکت در مراسم عزاداری روز تاسوعا عازم زنجان شدند. پیش از حرکت، سر تیم حفاظت خودروی لندکروز تازه تعمیر شدهای را که قرار بود احمدینژاد سوار آن شود چک کرده و با شکایت از اینکه کولر اتومبیل درست تعمیر نشده، از احمدینژاد خواسته است سوار خودروی لندکروز دیگری شود.
در گزارش مهر فردا هم که در حساب ایکس این رسانه منتشر شده، ضمن اشاره به سفر احمدینژاد برای شرکت در مراسم تاسوعا در زنجان، گفته شده خلاف برنامهریزی قبلی برای سفر احمدینژاد با لندکروز تازه تعمیر شده، سر تیم حفاظت تصمیم میگیرد رییسجمهوری اسبق جمهوری اسلامی سوار اتومبیل دیگری شود و برخی از اعضای هیات همراه تیم حفاظت سوار لندکروز مورد نظر شوند.
بر اساس گزارش این کانال اطلاعرسانی وابسته به دفتر احمدینژاد، تیم حفاظت در میانه مسیر متوجه میشود فرمان و ترمز لندکروز مورد نظر از کنترل خارج شدهاند و این اتومبیل ضمن برخورد به خودروهای دیگر، در حاشیه آزادراه متوقف میشود.
در گزارش ایراناینترنشنال هم تاکید شده بود کنترل فرمان و ترمز خودروی لندکروزی که همراهان و تیم حفاظت سرنشین آن بودهاند، در طول مسیر در آزادراه کرج-قزوین در منطقه آبیک، به طور ناگهانی از دست راننده خارج میشود و این اتومبیل سه بار دور خود چرخیده و پس از چند بار انحراف به راست و چپ و برخورد با حفاظ بتنی وسط آزادراه و برخورد با یکی دیگر از خودروهای همراهان احمدینژاد، در نهایت بعد از برخورد با یک دستگاه پژو عبوری در سمت راست آزادراه متوقف میشود.
مهر فردا با اشاره به اینکه ابعاد این مساله در دست بررسی است، در پستی که در کانال تلگرام این رسانه منتشر شد، نوشت: «سوال اینجاست که چه کسی پاسخگوی این سوءقصد است؟»
قابل ذکر است این پست تلگرامی بامداد جمعه به وقت ایران بدون هیچ توضیحی از این کانال پاک شد.
منابع ایراناینترنشنال پیش از این گفته بودند دفتر احمدینژاد در ۳۰ تیر ماه، پنج روز پس از این سوءقصد نافرجام، با ارسال نامهای وقوع آن را به اطلاع «مقامات مسئول» رساند و از سوابق متعدد حمله و سوءقصد علیه احمدینژاد شکایت کرد.
۹ خرداد ۱۴۰۳، علیاکبر جوانفکر، مشاور رسانهای احمدینژاد، با انتشار بیانیهای که کانال دولت بهار آن را منتشر کرد، خبر داد کانال اطلاعرسانی مهر فردا و دولت بهار، دو کانال رسمی و معتبر انتشار اخبار درباره احمدینژاد هستند.
اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد اتومبیل لندکروزی که برای سوءقصد در آن خرابکاری انجام شده، برای تعمیرات در اختیار نهاد ریاستجمهوری بوده اما بر خلاف رویه معمول به جای انتقال به تعمیرگاه مجاز، از سوی کسانی که «عوامل خاص امنیتی» خوانده شدهاند تحویل گرفته شده و به جای نامعلومی منتقل شده است.
نظر به جایگاه سازمانی، این عوامل خاص امنیتی میتوانند نیروهای ردهبالای یکی از سه زیرمجموعه سپاه پاسداران -سازمان اطلاعات سپاه، سازمان حفاظت اطلاعات سپاه و سپاه ولیامر- باشند که این قدرت را دارند که اتومبیل تحویلشده احمدینژاد به واحد تعمیرات ریاستجمهوری را بدون هماهنگی با سپاه حفاظت انصار و بدون ایجاد حساسیت امنیتی، از واحد تعمیرات تحویل بگیرند و خرابکاری ادعایی را روی این اتومبیل انجام دهند.
گزارش اختصاصی ایراناینترنشنال از سوءقصد به محمود احمدینژاد، در رسانههای متعدد بینالمللی و شماری از رسانههای داخل ایران بازتاب یافت.
در میان رسانههای داخلی، خبرآنلاین ضمن اشاره به گزارش سوءقصد به احمدینژاد، نوشت: «یکی از چهرههای نزدیک به رییسجمهوری سابق در پاسخ به پرسشی درباره این ادعا، این ادعا را نه تایید و نه رد کرد.»
تابناک، بدون اشاره به جزییات، در خبری کوتاه نوشت نزدیکان احمدینژاد این ادعا را تکذیب کردند.
با توجه به عدم اشاره به نام یا موقعیت نزدیکانی که به نوشته تابناک خبر سوءقصد به احمدینژاد را تکذیب کردهاند، این تکذیبیه جدی گرفته نشد و خط خبری تازهای با استفاده از «مغالطه مرد پوشالی» در پیش گرفته شد.
در مغالطه مرد پوشالی، موضع مخالف تحریف میشود تا آسانتر بتوان به آن حمله کرد.
کانال خبری صابرین نیوز که به نیروهای امنیتی نزدیک است، با تایید بروز مشکل برای خودروی همراهان احمدینژاد، نوشت: «تمامی اخبار مذکور کذب بوده و برای ماشین حامل محمود احمدینژاد هیچ اتفاقی نیفتاده است.»
در گزارش اختصاصی ایراناینترنشنال و بعد در خبر کانال مهر فردا، ادعایی درباره بروز مشکل برای اتومبیل حامل احمدینژاد طرح نشده بود.
فریبرز کلانتری، روزنامهنگار، یک روز پیش از واکنش رسمی کانال مهر فردا، در پستی که در صفحات خود در شبکههای اجتماعی منتشر کرد، جزیياتی از سوءقصد را منتشر کرد و نوشت دفتر احمدینژاد در حال پیگیری این موضوع است.
احمدینژاد پیش از این هم درباره برنامهریزی برای سوءقصد به خودش صحبت کرده بود.
پنجم شهریور ۱۴۰۲ نیز کانال تلگرامی دولت بهار گزارش داد دفتر او با ارسال نامهای خطاب به فرماندهان و مقامات ارشد نظامی و امنیتی مسئول، «نسبت به برخی تحرکات و اقدامات بسیار نگران کننده علیه ایشان هشدار داد و خواستار اتخاذ تدابیر لازم حفاظتی و برخورد با عوامل مربوط در این زمینه شد».
این کانال در ادامه به نقل از نامه دفتر احمدینژاد نوشت: «تحرکات و اقدامات عملی صورت گرفته در روزهای اخیر، آشکارا از یک تلاش سازمان یافته برای سوءقصد علیه دکتر احمدینژاد حکایت داشته است.»
هشتم شهریور ۱۴۰۲، علیرضا بیگی، نماینده مجلس یازدهم و از چهرههای نزدیک به احمدینژاد، با تایید خبر کانال تلگرام دولت بهار، به سایت دیدهبان ایران گفت: «از یکی دو ماه پیش تلاشها برای سوءقصد به احمدینژاد بیشتر شده و مستندات این تلاشها به نهادهای امنیتی داده شده است.»
پیشتر و در ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ هم رسانههای داخلی گزارش دادند احمدینژاد در پاسخ به پرسشی گفته است: «بحث ترور من جدی است. خودشان میکشند، خودشان هم مراسم عزاداری بر پا میکنند و بعد دیگران را متهم میکنند. مسائلی را که اطلاع دارم ضبط کردهام و در چند جای مطمئن قرار دادهام.»