وعده صادق-۲؛ آرزوی سپاه برآورده می‌شود؟

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۱

یک روز پس از کشتن اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس در تهران، مقامات جمهوری اسلامی از «انتقام سخت» و تکرار عملیات «وعده صادق» خبر دادند. پیش از مرگ هنیه نیز امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، روز ۱۱ تیر از آرزوی سپاه برای رسیدن فرصت عملیات «وعده صادق-۲» گفته بود.

روزنامه کیهان که مدیر مسئول آن را علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تعیین می‌کند، پنج‌شنبه ۱۱ مرداد در تیتر صفحه اول خود کشته شدن هنیه در تهران را ناشی از «ضربات سخت و دردناک وارد شده به اسرائیل» دانست و نوشت: «انتقام خون میهمان با میزبان است، دنیا منتظر است.»

چهارشنبه ۱۰ مرداد، سپاه پاسداران در بیانیه‌‌ای تاکید کرد اسرائیل با پاسخ سخت و دردناک جبهه مقاومت به ویژه جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.

خبرگزاری «دفاع مقدس» هم در گزارشی از مجازات سخت اسرائیل در «وعده صادق-۲» خبر داد.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رییس بنیاد شهید و نامزد انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری، گفت که یکی از سران اصلی اسرائیل «حذف شود».

عبدالله گنجی، فعال رسانه‌ای اصول‌گرا نیز با تهدید کشورهای منطقه گفت هر کشور عربی که حریم هوایی خود را در اختیار اسرائیل قرار دهد، به هدفی مشروع برای جمهوری اسلامی تبدیل خواهد شد.

وعده صادق

«وعده صادق» نام عملیات حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل در ۲۶ فروردین سال جاری بود.

این حمله که نخستین رویارویی مستقیم جمهوری اسلامی و اسرائیل به شمار می‌رود، در واکنش به اصابت یک موشک به کنسولگری ایران در دمشق در ۱۳ فروردین و مرگ ارشدترین مقام نیروی قدس سپاه پاسداران در سوریه و لبنان انجام شد.

پیش از این حمله وبسایت عربی «جاده ایران» از شرط مقام‌های جمهوری اسلامی برای پاسخ ندادن به حمله به کنسولگری ایران در دمشق خبر داد.

این وبسایت به نقل از یک منبع آگاه دیپلماتیک که هویت او را فاش نکرد، نوشت که جمهوری اسلامی به آمریکا اطلاع داده در صورت برقراری آتش‌بس در غزه، از پاسخ به حمله هوایی علیه کنسولگری خود در دمشق خودداری خواهد کرد.

این درخواست ایران اجابت نشد و نهایتا بر اساس آنچه رسانه‌های نزدیک به جمهوری اسلامی گزارش کردند، بیش از ۲۰۰ پهپاد و موشک به سوی اسرائیل شلیک شد و تعدادی از موشک‌ها، با عبور از سامانه‌های دفاعی اسرائیل در خاک این کشور سقوط کردند.

دوم اردیبهشت ۱۴۰۳، اسرائیل در پاسخ به این موشک‌پراکنی، به بخش مهمی از پدافند اس-۳۰۰ پایگاه شکاری اصفهان حمله‌ کرد و یکی از معدود سامانه‌‌های دفاعی ایران را تخریب کرد.

سیاوش میهن‌دوست، فرمانده ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی در اصفهان در واکنش به این حمله گفت که صدای شنیده شده انفجار در اصفهان، شلیک پدافند هوایی به یک شیء مشکوک بود.

او گفت:‌ «هیچ خسارت و حادثه‌ای نداشته‌ایم».

عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی، ۲۸ اردیبهشت با بیان اینکه «دنیا به این باور رسیده که جمهوری اسلامی قدرت بزرگ جهانی است»، گفت: «همه اذعان دارند بعد از عملیات وعده صادق، منطقه و بلکه جهان به دو دوره قبل از عملیات وعده صادق و بعد از عملیات وعده صادق تقسیم شد.»

وعده سر خرمن؟

جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته در برابر حذف فیزیکی بسیاری از مقامات بلند مرتبه سپاه پاسداران و نزدیکان سیاسی و شبه‌نظامی خود در سوریه، لبنان، فلسطین و عراق، به هواداران خود وعده انتقام «در زمان و مکان مناسب» داده است اما به نظر می‌رسد عملیات وعده صادق و انتقام‌گیری‌های جمهوری اسلامی نه تنها توان بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی را تقویت نکرده، بلکه راه عملیات‌ نظامی مستقیم در داخل خاک ایران را هم باز کرده است.

پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و از نزدیک‌ترین فرماندهان به رهبر جمهوری اسلامی در بغداد به دست نیروهای آمریکایی، تهران در اولین واکنش یک حمله موشکی به پایگاه تخلیه شده عین‌الاسد آمریکا در عراق انجام داد که خسارات قابل توجهی در پی نداشت.

جمهوری اسلامی سال‌هاست از برنامه‌ریزی برای گرفتن انتقام خون او خبر می‌دهد.

ترور دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا که فرمان کشته شدن سلیمانی را صادر کرد، یکی از وعده‌های جمهوری اسلامی به طرفدارانش بوده است که نه تنها عملی نشده، بلکه در هفته‌های گذشته و پس از اقدام یک شهروند آمریکایی برای ترور ترامپ، اصل چنین ادعا و آرزویی از اساس تکذیب شد.

آیا گرفتن انتقام هنیه که جمهوری اسلامی آن را «مهمان‌کشی اسرائیل» می‌خواند نیز به همین ترتیب رخ خواهد داد؟

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها