در ادامه فشارهای امنیتی و قضایی بر منتقدان جمهوری اسلامی، محمدرضا فقیهی، وکیل دادگستری به دلیل اعتراض به برخوردهای فراقانونی با معترضان به دادگاه انقلاب تهران احضار شد. همزمان، حسن باقرینیا، استاد اخراجی دانشگاه با دریافت ابلاغیهای به دادسرای عمومی و انقلاب مشهد احضار شد.
فقیهی با دریافت ابلاغیهای برای روز شنبه ۱۳ مرداد به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب احضار شده و قرار است از سوی قاضی ابوالقاسم صلواتی بابت اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» محاکمه شود.
این وکیل دادگستری در نامهای که روز جمعه ۱۲ مرداد در وبسایت امتداد منتشر شده، با بیان اینکه همراه با وکلایش محمود بهزادیراد و زهرا مینویی در دادگاه به دفاع از خود خواهد پرداخت، اظهار امیدواری کرد که بیان حق و حقیقت به اجرای عدالت منتهی شود.
او تاکید کرد که به دلیل برگزاری تجمع اعتراضی دو سال قبل تعدادی از وکلا مقابل ساختمان کانون وکلای دادگستری مرکز در اعتراض به «برخوردهای فرا قانونی با معترضان و شلیک بدون ضابطه و ضرورت به سمت معترضان و سلب حیات و بینایی شهروندان و تداوم بازداشت تعدادی از وکلای دادگستری» قرار است محاکمه شود.
این تجمع وکلای دادگستری در تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۱ و همزمان با خیزش انقلابی پس از جانباختن مهسا ژینا امینی برگزار شد.
در جریان این تجمع، ماموران با گاز اشکآور به سمت معترضان که شعار «زن، زندگی، آزادی» سردادند، شلیک کرده و دستکم سه تن از وکلای دادگستری از جمله محمدرضا فقیهی و سعید شیخ را بازداشت کردند.
در حال حاضر دستکم هفت وکیل دادگستری از جمله امیرسالار داوودی، طاهر نقوی، مصطفی ترکهمدانی، آرش کیخسروی، محمد نجفی، محسن برهانی و خسرو علیکردی در زندانهای ایران زندانی هستند.
حسن باقرینیا به دادسرای مشهد احضار شد
حسن باقرینیا، استاد اخراجی دانشگاه حکیم سبزواری مشهد، با دریافت ابلاغیهای، برای دفاع از اتهامات انتسابی به دادسرای عمومی و انقلاب مشهد احضار شد.
در این ابلاغیه که روز ۱۱ مرداد از سوی مهدی عالینژاد بازپرس شعبه ۹۰۲ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد صادر و روز ۱۲ مرداد به باقرینیا ابلاغ شده، اتهامات او «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت داخلی / خارجی کشور، اهانت به علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، اهانت به مقدسات اسلام، اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت کشور (تحریک افراد به اعمال خشونت آمیز در بستر فضای مجازی ) و نشر اکاذیب از طریق تشویش اذهان عمومی» عنوان شده است.
طبق این ابلاغیه او پنج روز فرصت دارد تا برای ارایه آخرین دفاع در دادسرای مشهد حاضر شود.
باقرینیا، استادیار فلسفه تعلیم و تربیت در گروه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه حکیم سبزواری بود که به دنبال موضعگیری در برابر سرکوب و کشتار معترضان در جریان خیزش انقلابی ایرانیان از دانشگاه اخراج شد.
این استاد منتقد حکومت، روز ۱۳ خرداد امسال، درحالیکه برای شکایت از رییس دانشگاه به خاطر قطع حقوق و بیمه خود به دادسرای عمومی و انقلاب مشهد رفته بود، بازداشت و پس از ۱۰ روز با تودیع قرار وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان وکیلآباد مشهد آزاد شد.
ماموران امنیتی پس از بازداشت باقرینیا، با مراجعه به منزل این شهروند منتقد، برخی از لوازم دیجیتال او و خانوادهاش، از جمله تلفنهای همراه، لپتاپ و تبلت آنها را ضبط کردند.
طبق اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، ماموران امنیتی تا کنون از از بازگرداندن وسایل شخصی این شهروند منتقد به خانوادهاش خودداری کردهاند.
باقرینیا پس از اخراج از دانشگاه حاضر به سکوت نشد و به انتقادات خود از سیاستهای سرکوبگرانه حکومت و نحوه حکمرانی علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ادامه داد.
او در آذرماه ۱۴۰۲ از رهبر جمهوری اسلامی خواست تا با برگزاری رفراندوم در جهت اصلاح گذشته، گام بردارد.
این استاد اخراج شده از دانشگاه با اشاره به سرکوب مردم در جریان جنبش مهسا، از جمله کشتار جمعه خونین زاهدان، از خامنهای پرسید: «چرا باید نسبت به جانهای گرفته شده و چشمهای کور شده بیتفاوت باشید؟»
جمهوری اسلامی از آغاز روی کار آمدن خود همواره فعالان مدنی و سیاسی منتقد حکومت را بازداشت، شکنجه و زندانی و بسیاری از آنان را اعدام کرده است.
از زمان آغاز خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون، سرکوب فعالان مدنی، سیاسی و معترضان از سوی حکومت شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.