روزنامه جمهوری اسلامی «فاتحه» دولت پزشکیان را خواند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۶

روزنامه جمهوری اسلامی از حامیان مسعود پزشکیان، روز سه‌شنبه ۱۶ مرداد با اشاره به احکام صادر شده از سوی او نوشت که باید از همین ابتدا فاتحه دولت چهاردهم را خواند. پزشکیان دو متهم فساد اقتصادی را به سمت‌های مهمی منصوب کرد. اصول‌گرایان از «بی‌خطر بودن پزشکیان» ابراز رضایت می‌کنند.

روزنامه جمهوری اسلامی، از حامیان پزشکیان در انتخابات، در مطلبی به انتقاد صریح از انتصابات او به عنوان رییس‌جمهوری پرداخت.

این روزنامه با اشاره به علاقه پزشکیان به نهج‌البلاغه (نامه‌ها و خطبه‌های منتسب به امام اول شیعیان) نوشت: «قطعا آقای رییس‌‌جمهور می‌دانند که طبق نظر مولای متقیان، هرگز انسان پر‌پولی در هیچ جامعه‌ای بدون آن که حق این و آن را ضایع کرده باشد وجود نخواهد داشت. بنابراین، نباید به سخن توجیه‌گرانه کسانی که می‌گویند چه اشکالی دارد افراد مرفه و صاحبان ثروت عهده‌دار مسئولیت‌ها باشند اعتنا کرد. اینان همان مرفهان بی‌درد هستند.»

جمهوری اسلامی در ادامه با اشاره به وعده‌های پزشکیان در زمان انتخابات نوشت: «قرار بود شما همکارانی را دور خود جمع کنید که صدای بی‌صدایان باشند. بدون تعارف باید به شما بگوییم احکامی که در چند روز گذشته صادر کرده‌اید دارای چنین گرایشی نیست. اگر اعضای کابینه‌تان هم از همین قماش باشند، باید از همین ابتدا فاتحه دولت چهاردهم را خواند.»

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود با عنوان «با رئیس‌ جمهور نهج‌البلاغه‌خوان» شدیدا به دولت پزشکیان انتقاد کرده است

فرمانده سابق اطلاعات سپاه: پزشکیان فقط می‌خواهد در چارچوب نظام حرکت کند

روز ۱۴ مرداد و دو روز قبل از انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی، حسین طائب، رییس سابق سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و مشاور عالی فرمانده کل سپاه در دانشگاه سپاه گفت: «دکتر پزشکیان می‌خواهد دولتی در چارچوب نظام تشکیل دهد.»

طائب که در سومین دوره تربیت و تعالی محسن فخری‌زاده، ویژه اعضای هیات علمی، فرماندهان و مدیران دانشگاه «امام حسین» سخنرانی می‌کرد، خاستگاه سیاسی پزشکیان را چنین توصیف کرد: «رهبر معظم انقلاب شناخت کافی نسبت به دکتر پزشکیان دارند. ایشان وامدار دیگران نیست. شاید تفکر اصلاح‌طلبی داشته باشد اما تعریف او از اصلاح‌طلبی منحصر به خود اوست و خود را در درون حاکمیت می‌بیند.»

تیر ۱۴۰۳، در جریان رقابت‌های انتخاباتی، مصطفی پورمحمدی، چهره امنیتی نامزد انتخابات زودهنگام در توصیف چهره پزشکیان به نداشتن سابقه سطح بالای سیاسی او پرداخت و گفت: «پزشکیان مربی توانمندی نیست و دیگران او را اداره می‌کنند. او تفکر منسجمی برای مدیریت عالی کشور ندارد. پزشکیان نه تجربه دارد و نه قدرت جمع‌بندی و اجماع‌سازی. [اگر رای بیاورد] حتی در بلوک فکری خودش و طرفدارانش هم دچار پراکندگی خواهد شد. من نگرانم.»

مشابه همین تعبیر را طائب در سخنرانی روز ۱۴ مرداد خود برای پزشکیان به کار برد.

رییس سابق سازمان اطلاعات سپاه در بیان تفاوت‌های حسن روحانی، رییس دولت یازدهم و دوازدهم و پزشکیان گفت: «دولت چهاردهم با دولتی که در سال ۱۳۹۲ شکل گرفت کاملا متفاوت است. حجت‌الاسلام روحانی قبل از ریاست‌جمهوری ۱۶ سال به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی فعالیت داشت و تصمیم‌ساز برای آقایان [اکبر] هاشمی رفسنجانی و [محمد] خاتمی بود و برای سطح بین‌الملل برنامه داشت.»

کابینه‌ای که ظریف چید و انتصاب متهمان اقتصادی

پزشکیان برای انتخاب نامزدهای تصدی وزارت‌خانه‌ها به محمدجواد ظریف ماموریت داد. نتیجه عمل کارگروه ظریف به‌طور شفاف اعلام نشد اما این اقدام پزشکیان کم‌سابقه بود چرا که معمولا روسای جمهور منتخب، خودشان کابینه خود را انتخاب می‌کنند.

بعد از ماجرای کارگروه ظریف، موضوع انتصاب معاونت‌های پزشکیان حاشیه‌ساز شد. تاکنون او دو متهم پرونده‌های اقتصادی را منصوب کرده است.

یکی از این دو حمید پورمحمدی است که نه تنها در پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی متهم که بازداشت هم شد.

پورمحمدی با حکم پزشکیان حالا رییس سازمان برنامه و بودجه شده است.

شهرام دبیری نیز که با حکم پزشکیان حالا معاون پارلمانی ریاست جمهوری شده است، سال ۱۳۹۹ در پرونده فساد شورای شهر تبریز بازداشت شده بود.

تحلیل دو مقام سابق امنیتی جمهوری اسلامی، یعنی طائب و پورمحمدی درباره پزشکیان به نظر نزدیک به واقعیت است و ردپای ظریف در انتصابات پزشکیان به خوبی مشاهده می‌شود.

تاکنون در انتصاب‌های او خبری از مدیران تازه نفس نبوده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها