در ادامه اعتراضها به افزایش صدور و اجرای احکام اعدام، گروهی ایرانیان خارج از کشور روز شنبه ۲۰ مرداد در شهرهای مختلف تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمعات به دنبال صدور فراخوانی با خواست لغو فوری تمامی احکام اعدام در ایران از جمله حکم اعدام پخشان عزیزی و شریفه محمدی شکل گرفت.
تصاویر رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد، ایرانیان مقیم شهر مالمو در سوئد در پاسخ به فراخوان جهانی برای متوقف کردن اعدامها در ایران دست به تجمع زده و خواستار لغو تمامی احکام اعدام و آزادی زندانیان سیاسی در ایران شدند.
مینا، خواهر رامین کرمی، معترض کشتهشده در خیزش انقلابی در کرمانشاه نیز در این تجمع سخرانی کرد.
ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد روز شنبه گروهی از ایرانیان مقیم هامبورگ علیه اعدامها در ایران دست به تجمع اعتراضی زدند.
حاضران در این تجمع از مردم خواستند صدای زندانیان سیاسی محکوم به اعدام از جمله محمود مهرابی و خانواده او شوند.
ماهان، خواهر محمود مهرابی، معترض محکوم به اعدام، با سخنرانی ویدیویی در تجمع ایرانیان در هامبورگ آلمان گفت: «برادرم به دلیل اینکه صدای مردم بود به اعدام محکوم شده و خواهرم را به جرم دادخواهی به زندان محکوم کردهاند. صدای ما باشید که برادرم در خطر اعدام است.»
در استکهلم سوئد نیز تجمعی در پاسخ به فراخوان ۲۰ تشکل دانشجویان و کارزار جهانی نه به اعدام، علیه اعدامها در ایران شکل گرفت.
در ویدیوی رسیده به ایراناینترنشنال از این تجمع، یکی از حاضران میگوید ما برای رساندن صدای زندانیان محکوم به اعدام و همه زندانیان سیاسی در ایران در اینجا تجمع کردهایم.
گروهی از ایرانیان ساکن آلمان مقابل وزارت امور خارجه این کشور در اعتراض به اجرای حکم ااعدام رضا رسایی و احکام اعدام صادر شده برای فعالان مدنی و زنان از جمله پخشان عزیزی و شریفه محمدی جمع شدند.
پیش از این، تشکل «انقلاب زنان» در اطلاعیهای از برلین، فرانکفورت، هامبورگ، کاسل و کلن در آلمان، استکهلم، مالمو و گوتنبرگ در سوئد، آرهوس دانمارک، تورکو در فنلاند، وین و گراتس در اتریش، ژنو در سوئیس، تورنتو، اوتاوا، ونکوور و کبک در کانادا و کریس چرچ در نیوزلند، به عنوان شهرهایی که تجمع اعتراضی روز شنبه علیه اعدامها دز آنها برگزار میشود، نام برد.
در متن بیانیه این تجمعات که با عنوان «برای حقِ زندگی» منتشر شد، تاکید شده که جمهوری اسلامی همواره به هرگونه تلاشی برای تغییر با سرکوب خشونتآمیز، شکنجه و اعدام پاسخ داده و بار دیگر حق حیات مردم را هدف قرار داده است.
صادرکنندگان این بیانیه با اشاره به اعدام رضا رسایی در روز ۱۶ مرداد و در خطر اعدام قرار گرفتن پخشان عزیزی، شریفه محمدی و دهها زندانی سیاسی و عقیدتی دیگر، تاکید کردند که ما اعدام را قتل حکومتی میدانیم و آن را محکوم میکنیم.
آنها ضمن اعتراض شدید به احکام اعدام برای زندانیان سیاسی و در حمایت از خواستههای زندانیان بند زنان زندان اوین، زندان لاکان و دیگر زندانها، خواستار لغو فوری تمامی احکام اعدام و آزادی تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران شدند.
تجمعات «برای حقِ زندگی»، قرار است روز یکشنبه ۲۱ مرداد در شهرهای مختلف جهان ادامه پیدا کند.
این تجمعات در پی درخواست تشکلهای صنفی و فعالان دانشجویی ۲۰ دانشگاه کشور برای برگزاری فوری تجمعات اعتراضی خارج از کشور در حمایت از محمدی و عزیزی، زنان زندانی سیاسی محکوم به اعدام و نسیم غلامی سیمیاری و وریشه مرادی، زنان زندانی سیاسی در خطر صدور حکم اعدام شکل گرفت.
پیش از آن زنان زندانی سیاسی در زندان اوین، طی روزهای سوم و ششم مرداد در اعتراض به اعدامها در حیاط بند زنان زندان اوین تحصن کرده و از مردم خواستند با شعارهای «نه به اعدام» و «آزادی زندانی سیاسی» با آنها همراه شوند.
طبق اعلام سازمانهای حقوق بشری از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۳۴۶ نفر در زندانهای مختلف ایران به دار آویخته شدهاند.
۲۹ تن از این زندانیان روز چهارشنبه ۱۷ مرداد به صورت گروهی در زندانهای قزلحصار و مرکزی کرج اعدام شدند.
فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، روز ۱۹ مرداد از اعدام گروهی این ۲۹ نفر به شدت ابراز نگرانی کرد و آن را وحشتناک خواند.