روزنامه هم‌میهن: ۸۰ درصد پرستاران شیراز در اعتصاب‌اند

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۱

روزنامه هم میهن در گزارشی خبر داد که ۸۰ درصد پرستاران شیراز در اعتصاب هستند. این روزنامه نوشت که پرستاران ۹ بیمارستان شیراز و یک بیمارستان کرج‏، از هفته گذشته در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالبات خود دست از کار کشیدند.

بر اساس ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال، در جدیدترین تحول گروهی از پرستاران جهرم روز یکشنبه ۲۱ مرداد با تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی این شهر شعارهایی از جمله «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن» سر دادند.

در گزارش روزنامه هم‌میهن آمده پرستاران به اضافه‌کار اجباری، اجرا نشدن قوانین، حقوق پایین، کار سخت و زیاد و توهین‌ها و تهدیدها معترض‌اند و درخواست «حضور رییس‌جمهوری برای رسیدگی مستقیم به مشکلاتشان» را دارند.

هم‌میهن با اشاره به برخورد امنیتی با موضوع اعتصاب پرستاران، به نقل از یک پرستار که نام کاملش را ذکر نکرده، افزود نیروهای امنیتی با او تماس گرفته و گفته‌اند «لیدر این اعتصابات» است و او تهدید به اخراج شده است.

محسن حاتمی، فعال صنفی پرستاران در شیراز هم به این روزنامه گفت پرونده پرستاران به پلیس داده شده و آنها را دایم تهدید می‌کنند. او افزود: «ما در شیراز ۱۵ هزار پرستار داریم، هنوز نشنیده‌ایم کسی را دستگیر کرده باشند اما به‌طور مرتب با آنها تماس می‌گیرند و در گروه‌ها اعلام می‌کنند اخراجتان می‌کنیم و برایتان پرونده امنیتی تشکیل می‌دهیم. شما اغتشاشگرید.»

پرستاران بیمارستان‌های شهرهای مختلف کشور روز شنبه برای ششمین روز در اعتراض به‌ رسیدگی نشدن به مطالباتشان، دست به اعتصاب زدند و در محل کار حاضر نشدند. این اعتصاب‌ها که از روز ۱۵ مرداد آغاز شده، شنبه در شهرهایی از جمله آباده، تبریز، زنجان، شیراز و فسا ادامه پیدا کرد.

طبق گزارش‌ها از شیراز، ششمین روز اعتصاب پرستاران این شهر به خالی شدن بیمارستان‌های دولتی (به جز بخش اورژانس) و کنسل شدن عمل‌های جراحی در بیمارستان نمازی منجر شد.

در شهرستان فسا در استان فارس، پرستاران معترض همراه با فرزندان خود مقابل ساختمان دانشگاه علوم پزشکی این شهر تجمع کردند و دست از کار کشیدند.

پرستاران معترض در زنجان در تجمع روز شنبه خود شعارهایی از جمله «مسئول بی‌لیاقت، استعفا استعفا» و «اضافه‌کار اجباری نمی‌خواهیم نمی‌خواهیم» سر دادند.

پرستاران معترض در ایران طی سال‌های گذشته بارها در اعتراض به وضعیت شغلی و رسیدگی نشدن به مطالباتشان در مقابل دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌های مختلف کشور تجمع کردند.

فریدون مرادی، عضو شورای عالی نظام پرستاری، ۳۱ تیر ماه امسال از مهاجرت ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از پرستاران از کشور خبر داد و گفت: «به ازای هر دانشجوی پرستاری یک‌ونیم تا دو میلیارد تومان هزینه می‌شود اما به راحتی آن‌ها را از دست می‌دهیم.»

دور تازه تجمعات پرستاران در حالی ادامه دارد که پیش از این و در تیر ماه امسال، محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، از احضار و تهدید پرستاران در نقاط مختلف کشور به دلیل حضور در تجمعات صنفی خبر داد.

روز ۱۷ تیر نیز خبرگزاری ایلنا در گزارشی با عنوان «از تهدید و تبعید تا اخراج؛ پاسخ مطالبات پرستاران معترض» نوشت پرستاران شرکتی شاغل در بخش خصوصی، آزادی عمل شرکت در تجمعات را ندارند و در صورت شرکت در اعتراضات، قراردادشان تمدید نمی‌شود و اخراج می‌شوند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
آستانه
کاملا هریس و ایران

شنیداری

پادکست‌ها