انتقادها از کابینه پزشکیان در مجلس: «دولت اشتراکی» است نه کابینه وفاق ملی

شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۷

در اولین جلسه مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت مسعود پزشکیان در روز شنبه ۲۷ مرداد، برخی نمایندگان از ترکیب کابینه انتقاد کردند. از جمله محمد قسیم عثمانی، نماینده بوکان، کابینه معرفی شده را اشتراکی خواند و گفت هیچ‌کس مانند پزشکیان، اهل سنت را ناامید نکرد.

در این جلسه، تعدادی از نمایندگان از عدم اجرای وعده‌های دوره انتخابات انتقاد کردند. برخی نمایندگان مجلس نیز سخنان پزشکیان را شبیه صحبت‌های مناظره‌های انتخابات توصیف کرده و از او خواستند به جای نظرات کلی، برنامه ارائه دهد.

پزشکیان در دفاع از وزرای پیشنهادی خود در مجلس از نمایندگان خواست «دست به دست هم داده و یک صدا»، پشت علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی باشند.

پزشکیان گفت: «من از وحدت و انسجام داخلی گفتم و هیچ یک از عیب‌ها را بزرگ را نکردم و گفتم که دست به دست هم دهیم که مملکت درست شود.»

او تاکید کرد که اختلافات را باید کنار گذاشت.

پزشکیان:‌ من بلد نیستم حرف بزنم

رییس دولت چهاردهم در دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز بارها در سخنان خود خواستار اجرای دستورات خامنه‌ای شد.

پزشکیان پس از انتخابات گفت که اگر خامنه‌ای نبود، نامش از صندوق رای بیرون نمی‌آمد.

او در جلسه علنی روز شنبه مجلس نیز گفت: «هنر این نیست که عیب من را چند برابر کنید بلکه هنر این است که عیب من را بپوشانید.»

پزشکیان در پایان نیز خطاب به نمایندگان اعلام کرد: «من بلد نیستم حرف بزنم و آن‌هایی را هم که از روی کاغذ می‌خوانم خراب می‌کنم.»

او کابینه خود را «دولت وفاق ملی» خواند که «خود را دولت همه مردم ایران می‌داند» و «موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان» است.

پزشکیان همچنین گفت در کابینه خود افرادی را از دولت‌های ابراهیم رئیسی، حسن روحانی و محمود احمدی‌نژاد انتخاب کرده است.

یک روز پیش از این سخنان ، مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبه‌های نماز جمعه این شهر گفت که مردم پس از انتخاب وزرا نگران شدند که پزشکیان با این ترکیب کابینه نمی‌تواند کار کند.

او تاکید کرد که در معرفی این کابینه «وفاق ملی رعایت نشد»، چون: «معنای وفاق ملی این بود که هم زنان، هم اهل سنت و هم شایستگان در کابینه حضور داشته باشند.»

با وجود وعده‌های پزشکیان در نهایت هیچ وزیر اهل سنتی معرفی نشد و فرزانه صادق مالواجرد، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، تنها وزیر زن معرفی شده است.

نماینده اهل سنت: یک چهارپایه هم به اهل سنت ندادید

معرفی اسکندر مومنی با سوابق نظامی به عنوان وزیر کشور انتقادات گسترده‌ای به دنبال داشت.

از مومنی به عنوان «سهمیه محمدباقر قالیباف» در کابینه نام برده می‌شود.

در همین حال محمد قسیم عثمانی، نماینده اهل سنت، در جلسه علنی روز شنبه مجلس گفت که پزشکیان «دولت اشتراکی» تشکیل داده است نه کابینه وفاق ملی.

نماینده بوکان تاکید کرد: « آیا با حذف جامعه ۱۵ میلیونی اهل سنت می‌توانید شعار وفاق ملی را عملی کنید. وفاق ملی بدون اهل سنت، کردها، بلوچ‌ها و ترکمن‌ها شدنی است؟»

او خطاب به پزشکیان گفت: «شما به مخالفان خود سمت وزارت دادید اما به اهل سنت نه صندلی وزارت، بلکه یک چهارپایه معاونت هم ندادید.»

این سخنان عثمانی انتقاد برخی نمایندگان اصول‌گرای مجلس را به دنبال داشت.

عثمانی نیز خطاب به پزشکیان گفت که این نمایندگان «مخالفان او هستند، نه حامیانش».

برخی نمایندگان اصول‌گرا ضمن انتقاد از سخنان عثمانی، به وعده محمدجواد ظریف، چهره نزدیک به پزشکیان در دوران انتخابات، مبنی بر «تبعیض مثبت برای اهل سنت در معرفی وزرا» حمله کردند.

ظریف به عنوان رییس شورای راهبردی انتقال دولت گفته بود: «اگر وزير پيشنهادی مرد باشد هيچ امتيازی نمی‌گیرد اما نامزدهای خانم ۱۰ امتياز می‌گيرند؛ اگر شيعه باشند امتياز ندارند ولی اگر از مذاهب و اديان رسمی باشند، امتياز دارند.»

پزشکیان از سختی شرایط مردم گفت

رییس دولت چهاردهم در سخنرانی امروز خود گفت: «اگر صدای مردم به موقع شنیده نشود شاهد ناامیدی خواهیم بود. مردم در وضعیت سخت اقتصادی هستند و بی‌عدالتی‌ها در حوزه‌های مختلف را شاهد هستیم.»

او تاکید کرد: «مردم احساس نارضایتی دارند. بی‌میلی آنان برای شرکت پرشور در انتخابات نشانه‌ای از این دلسردی است. اگر احساس کنند رویه‌های اثربخشی به کار گرفته شده با تمام وجود در صحنه خواهند بود.»

پزشکیان به دلایل نارضایتی مردم و عدم شرکت آنان در انتخابات اشاره نکرد.

در روزهای گذشته برخی حامیان پزشکیان از ناامید شدن رای‌دهندگان به دلیل «عدم تعهد پزشکیان به وعده‌های خود» سخن گفتند.

در همین حال عثمانی نیز با اشاره به وعده‌های پزشکیان گفت که دولت در «جراحی اقتصادی» به همکاری مردم نیازمند است اما کاری کرده که مردم در همان روزهای اول ناامید شوند.

پزشکیان در سخنان خود بار دیگر به سند چشم‌انداز ۲۰ ساله که از سوی خامنه‌ای ابلاغ شده است اشاره کرد.

پس از سخنان او، برخی نمایندگان مجلس از عدم ارائه برنامه از سوی رییس دولت و استناد او به این سند و برنامه هفتم انتقاد کردند.

از جمله مهدی کوچک‌زاده، نماینده تهران، گفت که دولت هیچ برنامه‌ای ارائه نکرده است در حالی که باید طبق آیین‌نامه، همراه با معرفی وزرا برنامه خود را ارائه می‌کرد.

او به کنایه گفت نمایندگانی که در مخالفت با برنامه دولت سخن گفتند، آیا با نهج البلاغه مخالفت کردند یا با سند چشم‌انداز ۲۰ ساله یا برنامه هفتم؟

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها