شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران خواستار حمایت مردم از پرستاران معترض شد

جمعه ۱۴۰۳/۰۶/۰۲

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران در بیانیه‌ای اعلام کرد که در هفته‌های گذشته پرستاران در ۳۵ شهر و بیش از ۶۰ بیمارستان اعتراض و اعتصاب کردند. این شورا خواستار حمایت مردم از پرستاران معترض شده است. با وجود برخوردهای امنیتی و وعده‌های وزیر بهداشت، اعتراض پرستاران همچنان ادامه دارد.

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران در بیانیه‌ای که روز دوم شهریور منتشر کرد، نوشت پرستاران با اعتصابات و اعتراضات کوبنده صدای اعتراض به وضعیت اسفبار شغلی معیشتی خود را بلند کردند.

این تشکل صنفی از کرج، شیراز، بندرعباس، رفسنجان، اصفهان، اراک، یزد، مشهد، اهواز، اصفهان، آبادان، جهرم، فسا، آباده، اقلید، کنگان، اسلام‌آباد غرب، همدان، بوشهر، داراب، تبریز، یاسوج، قزوین، نیشابور، دهدشت، کرمانشاه، مریوان، رشت، تهران، سیرجان، تبریز، بیرجند، زنجان، لامرد، چابهار و شهرکرد، به عنوان شهرهایی که اعتراضات پرستاران در آن‌ها شکل گرفت، نام برد.

این شورا اعلام کرد که در هفته‌های اخیر بی‌سابقه‌ترین اعتصاب گسترده پرستاران و کادر درمان در کشور انجام شد.

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت دولت پزشکیان، در دیدار با مسئولان سازمان نظام پرستاری، شرایط کاری و معیشتی پرستاران را نیازمند توجه جدی دانست.

او در این نشست گفت وزارت بهداشت عزم جدی دارد که در یک دوره سه‌ماهه زیر ساخت‌های قانونی لازم را برای حل مسائل پرستاری در دولت و مجلس فراهم کند.

با این حال، اعتراضات پرستاران همچنان ادامه دارد.

تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد که پرستاران روز جمعه، دوم شهریور، در محل برگزاری نماز جمعه شهرکرد با پلاکاردهای اعتراضی حضور یافتند و نسبت به عدم رسیدگی به مطالبات خود اعتراض کردند.

بر روی یکی از بنرهایی که پرستاران معترض در شهرکرد در دست داشتند، نوشته شده بود: «بازی رسانه‌ای و شعار دیگر بس است. ما از مسئولین عمل می‌خواهیم.»

پرستاران بر روی بنر دیگر خود به موضوع تبعیض در دستمزدها اشاره کردند: «عدالت کجاست؟ کارمندی ۷۰ میلیون تومان و کارمندی ۱۲ میلیون تومان دریافتی دارد.»

آنها در این تجمع شعارهایی چون «پرستار داد بزن، حق‌تو فریاد بزن» سر دادند.

احضار و بازداشت پرستاران معترض

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، دست‌کم ۱۸ پرستار معترض در روزهای گذشته در شهرهای مختلف به نهادهای امنیتی احضار شده‌اند.

فیروزه مجریان‌شرق از پرستاران بیمارستان قائم مشهد نیز پس از بازداشت به دست ماموران امنیتی در روز ۳۰ مرداد به کما رفته است.

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران وضعیت سلامت مجریان‌شرق را وخیم گزارش کرد و به نقل از همکاران این پرستار نوشت از زمان بازداشت به کما رفته و در بخش سی‌سی‌یو بیمارستان بستری است.

زهرا تمدن، سرپرستار بخش ۱۰ بیمارستان مسیح دانشوری تهران نیز روز ۳۰ مرداد همراه با شمار دیگری از پرستاران این بیمارستان به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد.

در اراک نیز طی همان روز دو نفر از پرستاران معترض بازداشت شدند.

همزمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرد که ارسال پیامک‌های تهدید آمیز به پرستاران همزمان با اعتصاب آنان از سوی معاونت درمان انجام نشده است.

روحی جعفری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «از طریق پلیس فتا پیگیری‌های لازم برای شناسایی و برخورد قانونی با ارسال‌کنندگان این پیامک‌ها انجام خواهد شد.»

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران در بیانیه روز جمعه خود از پرستاران سراسر کشور خواست در اعتراضات خود خواهان آزادی و رفع تعقیب و توبیخ پرستاران بازداشتی در اراک، تهران و دیکر شهرها از جمله زهرا تمدن و فیروزه مجریان‌شرق شوند.

این تشکل صنفی از تمامی هنرمندان، ورزشکاران، وکیلان دادگستری و همه شخصیت‌های بانفوذ مردمی خواست از پرستاران حمایت کرده و صدای آن‌ها باشند.

گروه‌های پرستاری و کادر درمان روز اول شهریور نیز برای رسیدگی به مشکلات معیشتی‌ خود در شهرهای مختلفی از جمله اراک، چابهار و مشهد تجمع و اعتصاب کردند.

از روز ۱۵ مرداد و به دنبال درگذشت پروانه ماندنی، پرستار جوان، اعتصابات گسترده پرستاران در شهرهای مختلف کشور آغاز شد.

ماندنی ۳۲ ساله، پرستار بیمارستان «امام حسین» سپیدان استان فارس بود که روز ۱۲ مرداد بعد از همراهی سه بیمار برای اعزام از این بیمارستان به یکی از بیمارستان‌های شیراز، به دلیل فشار کار زیاد (در پزشکی به آن «سندروم کاروشی» می‌گویند) جان خود را از دست داد.

بیش از ۲۲۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی در ایران مشغول کار هستند.

در سراسر کشور به ازای هر هزار نفر جمعیت، به طور میانگین ۱/۵ نفر پرستار وجود دارد.

میانگین جهانی پرستار به ازای هر هزار بیمار، سه نفر است.

در حال حاضر به استناد گفته‌های شمار زیادی از پرستاران و کادر درمان، آنان نه تنها دچار فرسودگی می‌شوند بلکه خدمات کامل پرستاری نیز به بیماران ارائه نمی‌شود.

دستمزد بسیار پایین و شرایط سخت کاری، تقاضا برای این شغل را کاهش داده و نظام درمان ایران را با وضعیتی پیچیده مواجه کرده است.

اعتراضات نظام پرستاری و به طور کلی کادر درمان در ایران محدود به اعتصابات اخیر نبوده است.

تیر ماه امسال نیز پرستاران دست به اعتراض زدند.

فریدون مرادی، عضو شورای عالی نظام پرستاری، در همین ماه اعلام کرد ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از پرستاران مهاجرت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: پرستاران و فروپاشی نظام سلامت

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها