۲۰ هواپیمای اسقاطی ۱۰ سال است در فرودگاه خمینی پارک شده‌اند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۵

سعید چلندری، مدیرعامل شهر فرودگاهی «امام خمینی» گفت: «۱۰ سال است که ۲۰ هواپیمای اسقاطی در محوطه فرودگاه پارک شدند. این هواپیماها باید تبدیل به ضایعات شوند.» حدود ۶۰ درصد ناوگان هوایی ایران، زمین‌گیر و میانگین عمر آن حدود ۲۰ سال پیرتر از کشورهای همسایه مثل عراق است.

چلندری در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به پارک هواپیماهایی در نزدیکی نقطه رادار فرودگاه «امام خمینی» گفت: «به شرکت‌های هواپیمایی اعلام کردیم که اگر نسبت به تعیین تکلیف این هواپیماهای اسقاطی اقدام نکنند، هزینه‌های پارکینگ را بالا می‌بریم.»

مدیرعامل شهر فرودگاهی «امام خمینی» مشخص نکرده هزینه پارکینگ دقیقا چقدر است، اما اسناد مالی این شرکت نشان می‌دهد در شش ماه نخست سال ۱۴۰۲، این مجموعه حدود ۴۱۸ میلیارد تومان از محل خدمات پارکینگ هواپیما درآمد داشته است که نسبت به درآمد ۱۸۷ میلیارد تومانی نیمه اول سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

۶۰ درصد ناوگان هوایی ایران زمین‌گیر است

علی‌رضا منظری، معاون اسبق سازمان هواپیمایی، اردیبهشت ۱۴۰۳ در گفت‌وگویی با روزنامه هم‌میهن گفت از ۳۵۰ فروند هواپیمای ناوگان هوایی کشور، فقط ۱۵۰ فروند آن فعال است. این گفته‌های منظری به آن معناست که ۶۰ درصد ناوگان هوایی کشور زمین‌گیر است.

منظری در ادامه با اشاره به فرسوده بودن ناوگان هوایی ایران، گفت: «تحریم، وضعیت نامطلوبی برای صنعت ایجاد کرده و موجب شده که هواپیمای نو وارد کشور نشود. در ۳۵ سال گذشته واردات هواپیمای نو صفر بوده است. هرچند این تحریم‌ها منجر به تعطیل شدن صنعت هواپیمایی کشور نشده است.»

یک سال پیش از مصاحبه اخیر منظری، در اردیبهشت ۱۴۰۲، روزنامه اعتماد گفتگویی با محمد محمدی‌بخش، رییس سازمان هواپیمایی کشور انجام داد، که در آن مصاحبه محمدی‌بخش گفته بود از ۳۳۰ فروند هواپیمای ناوگان هوایی کشور، ۱۷۳ فروند آن فعال است.

این داده‌ها نشان می‌دهد در اردیبهشت ۱۴۰۲، حدود نیمی از ناوگان هوایی ایران زمین‌گیر بوده که این عدد در یک سال و در اردیبهشت ۱۴۰۳با استناد به سخنان منظری، با ۱۰ واحد درصد افزایش به ۶۰ درصد رسیده است.

ناوگان هوایی ایران: ۱۹ سال پیرتر از امارات

تیرماه ۱۴۰۳، محمدی‌بخش در گفتگویی با خبرگزاری ایسنا با اشاره به دستاوردهای دولت ابراهیم رئیسی گفت: «میانگین عمر هواپیماهای ایرانی از ۲۸/۵ سال در ابتدای آغاز به کار دولت رئیسی به ۲۶ سال در پایان حدود سه سال فعالیت دولت سیزدهم رسیده است.»

در میان همسایگان ایران، وضعیت کاملا متفاوت است. در کشور عراق که دو جنگ بزرگ خارجی و سال‌ها درگیری‌های داخلی را تجربه کرده است، میانگین عمر هواپیمایی عراق و فلای بغداد حدود هشت سال است.

میانگین عمر ناوگان شرکت‌های هواپیمایی پاکستانی مثل پی‌ای‌آی، ایر بلو و سیرین ایر حدود ۱۳ سال است. میانگین عمر هواپیماهای ترکیه هشت سال و میانگین عمر هواپیماهای امارات متحده عربی هم حدود هفت سال است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها