رهبران اپوزیسیون ونزوئلا در تجمع معترضان به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور، کاراکاس، ۹ مرداد

استفاده خبرنگاران مخالف مادورو از آواتارهای هوش مصنوعی برای خبررسانی درباره ونزوئلا

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۶

برخی روزنامه‌نگاران ونزوئلا برای دور زدن سیاست‌های سرکوب‌گرانه دولت نیکولاس مادورو، در اقدامی نوآورانه به استفاده از آوارتارهای هوش مصنوعی برای انتشار گزارش‌های مربوط به اوضاع سیاسی این کشور روی آورده‌اند.

به گزارش روزنامه گاردین در روز سه‌شنبه ششم شهریور، گویندگان اخباری که توسط هوش مصنوعی ایجاد شده‌اند، به جامعه جهانی درباره سرکوب گسترده مخالفان پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا اطلاع‌رسانی‌‌ می‌کنند.

به گفته گاردین، این شیوه باعث می‌شود که روزنامه‌نگاران، خبرنگاران و فعالان مخالف دولت سوسیالیست ونزوئلا شناسایی نشوند و از تهدیدات حامیان مادورو در امان بمانند.

شهروندان ونزوئلا روز هفتم مرداد برای شرکت در انتخابات ریاست‌ جمهوری به پای صندوق‌های رای رفتند.

هرچند برخی نظرسنجی‌ها از پیروزی ادموندو گونزالس، نامزد مورد حمایت اپوزیسیون حکایت داشتند، اما در نهایت نهاد انتخاباتی ونزوئلا اعلام کرد نیکولاس مادورو با کسب ۵۱ درصد آرا برای بار سوم به عنوان رییس‌جمهوری این کشور انتخاب شده است.

در مقابل، اپوزیسیون ونزوئلا تاکید کرد بر اساس نتایج ۷۳ درصد از آرای شمارش شده که اپوزیسیون به آن دسترسی دارد، گونزالس دو برابر مادورو رای آورده است.

پس از اعلام نتایج انتخابات، معترضان با برپایی تجمعات گسترده خیابانی از مادورو خواستند از قدرت کناره‌گیری کند. در سوی مقابل، نیروهای امنیتی وفادار به دولت سوسیالیست ونزوئلا به سرکوب معترضان پرداختند.

نیکولاس مادورو در جمع حامیانش، کاراکاس، ۲۷ مرداد

کارلوس ادواردو هوئرتاس، مدیر «کانکتاس» که یک پلتفرم روزنامه‌نگاری مستقر در کلمبیا است، استفاده از هوش مصنوعی برای اطلاع‌رسانی درباره اخبار ونزوئلا را ستود و گفت این پاسخی است به «آزار و اذیت و سرکوب فزاینده‌ای که همکاران ما در ونزوئلا از آن رنج می‌برند».

او افزود فضایی که دولت خودکامه مادورو برای فعالان رسانه‌ای ایجاد کرده، بدان معناست که «قرار گرفتن مقابل دوربین دیگر چندان معقول نیست».

هوئرتاس تاکید کرد شیوه مقابله با چنین فضایی، پنهان کردن هویت گزارش‌گران واقعی از طریق به‌ وجود آوردن «روزنامه‌نگاران مجازی» است.

ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین از پذیرش نتایج رسمی انتخابات ونزوئلا سر باز زده‌اند.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا روز ۲۵ مرداد خواستار برگزاری مجدد انتخابات ریاست‌جمهوری در ونزوئلا شد.

خوان کارلوس دلپینو، یکی از مقامات ارشد انتخاباتی ونزوئلا روز پنجم شهریور اعلام کرد هیچ سند و مدرکی برای اثبات پیروزی مادورو در انتخابات وجود ندارد.

گاردین در ادامه گزارش خود درباره شیوه‌های نوین اطلاع‌رسانی در ونزوئلا نوشت حدود ۱۰۰ روزنامه‌نگار و ۲۰ رسانه خبری و نهاد راستی‌آزمایی، از هوش مصنوعی برای انتشار اخبار خود در این کشور بهره می‌برند.

گاردین اضافه کرد دو آواتار هوش مصنوعی با نام‌های «لا چاما» و «ال پانا» برای خبررسانی درباره شرایط سیاسی ونزوئلا در دوران پس از انتخابات ایجاد شده‌اند.

لا چاما به معنای «بهترین دوست» و ال پانا به معنای «رفیق» است.

مادورو که انتخاب مجدد او مورد اعتراض گسترده داخلی و بین‌المللی قرار گرفته، روز ۲۳ مرداد خواستار استفاده از «مشت آهنین» علیه اعتراضات مردم ونزوئلا شد.

اندیشکده شورای آتلانتیک روز ۳۰ مرداد با اشاره به وخامت بحران سیاسی در ونزوئلا هشدار داد آمریکا و دیگر کشورهای منطقه باید خود را برای موج جدید مهاجرت از ونزوئلا آماده کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها