نماینده‌های ایران در المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک ۱۴۰۳ برنده مدال طلا شدند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۶

در هفدهمین دوره المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک، تیم پنج نفره ایران با کسب پنج مدال طلا، مقام اول این مسابقات جهانی را به دست آورد. حنانه خرم‌دشتی، آروین رسول‌زاده، آریا فاتح‌کرداری، محمدمهدی کشاورزی و علی نادری لردجانی، نمایندگان ایران در این المپیاد بودند.

در این دوره از مسابقات، پس از ایران، کشورهای آمریکا، رومانی، کانادا، سنگاپور، بریتانیا، آلمان، مجارستان، هند و تایلند به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک با حضور ۲۵۰ دانش‌آموز از ۵۳ کشور در روزهای ۲۷ مرداد تا پنج شهریور در شهر واسوراس برزیل برگزار شد.

در مسابقات سال ۱۴۰۲ در کشور لهستان، ایران با کسب سه نشان طلا و دو نشان نقره پس از تیم‌های انگلستان و هند در رتبه سوم قرار گرفت.

این المپیاد یکی از ۱۲ المپیاد بین‌المللی علمی است که نخستین بار در سال ۱۳۸۶ به وسیله کشورهای اندونزی، ایران، تایلند، چین و لهستان و با هدف ترویج علم نجوم و تقویت همکاری‌های علمی و فرهنگی میان کشورهای شرکت‌کننده، تاسیس شد.

کسب نشان رویداد خنثی

این المپیاد با کسب نشان «رویداد خنثی» از نظر انتشار کربن، به عنوان نمونه‌ای از برگزاری رویدادهای بین‌المللی به‌صورت پایدار شناخته شد.

این نشان به رویدادهایی اعطا می‌شود که با استفاده از روش‌های شناخته شده بین‌المللی، میزان انتشار دی‌اکسید کربن را کاهش داده و آن را جبران کنند.

پروژه «کربن قهوه» در برزیل که از فن‌آوری‌های نوین برای مدیریت خاک و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای استفاده می‌کند، حامی المپیاد امسال در این کشور بود.

تمرکز بر پایداری و توسعه پایدار

المپیاد امسال با محوریت «پایداری» و در راستای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل برگزار شد.

برزیل که میزبان این رویداد بود، هم‌زمان با میزبانی نشست جی‌-۲۰ در سال ۱۴۰۳، بر اهمیت مقابله با تغییرات اقلیمی و نابرابری‌های اجتماعی تاکید دارد.

گروه ۲۰ (G20)، یک سازمان بین دولتی متشکل از ۱۹ کشور، از جمله اتحادیه اروپا (EU) و اتحادیه آفریقا (AU) است و به بررسی مسائل عمده مرتبط با اقتصاد جهانی مانند ثبات مالی بین‌المللی، تغییرات آب و هوا و توسعه پایدار می‌پردازد.

سازماندهی این رویداد با استفاده از تکنولوژی‌های نوین و تلاش برای کاهش اثرات زیست محیطی، نمادی از مسئولیت‌پذیری اجتماعی و محیط زیستی این المپیاد است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

از خاکستر
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها