یافته‌های دانشگاه کمبریج: آموزش همدلی در مدارس، رفتار دانش‌آموزان را بهتر می‌کند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۸

نتایج مطالعه‌ای جدید در دانشگاه کمبریج نشان می‌دهند آموزش همدلی در مدارس، می‌تواند منجر به تغییرات مثبت در رفتار کودکان و نوجوانان شود.

بی‌بی‌سی جهانی در گزارشی با اشاره به نتایج این پژوهش نوشت آموزش همدلی در مدارس می‌تواند به طور قابل توجهی رفتار و سواد عاطفی دانش‌آموزان را بهبود بخشد.

این مطالعه که با مشارکت حدود ۹۰۰ دانش‌آموز پنج تا ۱۸ ساله در شش کشور مختلف از جمله بریتانیا انجام شد، تاثیر یک دوره آموزشی ویدیویی را روی همدلی و رفتار دانش‌آموزان بررسی کرد.

همدلی، توانایی درک دیگران و به اشتراک‌گذاری احساسات با دیگران و مهارتی است که ما در دوران کودکی و از طریق تجربیات زندگی پرورش می‌دهیم.

آموزش همدلی و نتایج چشم‌گیر

این دوره آموزشی، شامل نمایش فیلم‌های تامل‌برانگیز تهیه شده از سوی استودیو امپتی‌ و سپس ۳۰ دقیقه بحث و فعالیت گروهی بود.

تحلیل دانشکده آموزش دانشگاه کمبریج نشان داد که این دوره در طول ۱۰ هفته، تاثیر مثبتی بر رفتار و سواد عاطفی دانش‌آموزان داشته ‌است.

بر اساس نتایج این مطالعه، پس از یک دوره ۱۰ هفته‌ای، میانگین نمره همدلی دانش‌آموزان از ۵/۵۵ به هفت و نمرات رفتاری آن‌ها از ۶/۵۲ به ۷/۸۹ افزایش یافت.

دکتر هلن دمتریو، متخصص آموزش همدلی در دانشگاه کمبریج گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهند یک برنامه ساده و مبتنی بر ویدیوهای آموزشی می‌تواند سطح همدلی دانش‌آموزان را بالا ببرد و درک آن‌ها از خود، دیگران و مسائل جهانی را افزایش دهد.»

به گفته او، این امر منجر به تجربه یادگیری کامل‌تر و توسعه مهارت‌های اجتماعی و عاطفی می‌شود که به نوبه خود به بهبود رفتار و یادگیری فعال‌تر کمک می‌کند.

همدلی، کلید حل مشکلات اجتماعی

اد کیروان، معلم سابق علوم و بنیان‌گذار استودیو امپتی، با تاکید بر اهمیت آموزش همدلی در جامعه گفت: «موفقیت این برنامه در آموزش دانش‌آموزان برای پذیرش و جشن گرفتن تفاوت‌هاست که منجر به بهبود رفتار و رفاه آن‌ها می‌شود.»

او ادامه داد: «هر چند هرگز بهانه‌ای برای رفتار نامناسب وجود ندارد اما اغلب دلایلی پشت آن نهفته است که با درک متقابل می‌توان به آن‌ها رسیدگی کرد.»

کیروان با اشاره به ناآرامی‌های اجتماعی در بریتانیا گفت: «این وقایع نشان می‌دهند که ما به شدت نیازمند افزایش همدلی در سراسر جامعه هستیم. گرچه همدلی همه مشکلات را حل نمی‌کند اما پایه و اساس راه‌حل‌هاست و این مسیر با آموزش آغاز می‌شود.»

چالش‌های رفتاری پس از همه‌گیری کرونا

این مطالعه در زمانی انجام شد که مدارس پس از همه‌گیری کووید-۱۹ با افزایش مشکلات رفتاری مواجه شده‌اند.

گزارش‌ها حاکی از افزایش بی‌سابقه تعلیق و اخراج دانش‌آموزان است.

نگاه به آینده

با توجه به نتایج امیدوارکننده این مطالعه، به نظر می‌رسد گنجاندن آموزش همدلی در برنامه درسی مدارس می‌تواند گامی موثر برای بهبود رفتار دانش‌آموزان و ایجاد جامعه‌ای سالم‌تر باشد.

این رویکرد نه تنها به بهتر شدن روابط بین دانش‌آموزان کمک می‌کند بلکه می‌تواند در درازمدت به کاهش تنش‌های اجتماعی و ایجاد جامعه‌ای منسجم‌تر منجر شود.

بر اساس این مطالعه، همدلی، مهارتی قابل آموزش است و می‌تواند تاثیر چشم‌گیری بر رفتار و نگرش افراد داشته ‌باشد.

با توجه به چالش‌های پیشِ روی جوامع امروزی، آموزش همدلی می‌تواند به عنوان ابزاری قدرتمند برای ایجاد تغییرات مثبت در مدارس و جامعه به کار رود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها