دستیار اجتماعی پزشکیان: کارهای نژادپرستانه و زشت در قبال مهاجران غیرقابل توجیه است

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۰

در پی انتشار ویدیویی از آزار و اذیت مهاجران اهل افغانستان در ایران، علی ربیعی، دستیار اجتماعی مسعود پزشکیان، برخوردها با مهاجران در ایران را «زشت و نژادپرستانه» خواند و گفت این‌گونه رفتارها غیرقابل توجیه و دردآور است و با فرهنگ و روحیه ایرانی سازگار نیست.

ربیعی روز ۹ آبان با انتشار ویدیویی از مورد آزار و خشونت قرار گرفتن زنان مهاجر افغانستان در ایران، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «کارهای زشت نژادپرستانه در قبال مهاجرین غیرقابل توجیه بوده و با فرهنگ و روحیه ایرانی نیز سازگار نیست.»

دستیار اجتماعی پزشکیان با بیان این که «اگر یک دختر ایرانی در اثر ظلم، متحمل رنج شود، قلبمان می‌لرزد»، خاطرنشان کرد: «دیدن سیلی خوردن دختران افغانستانی هم باید موجب درد و تاسف شود.»

او با تاکید بر این که مساله پناهجویان صرفا در چارچوب منطقی و از طریق برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری قابل بررسی و تصمیم‌گیری است، نوشت: «انسان در هر جای دنیا که باشد باید کرامت انسانی‌اش حفظ شود.»

در ماه‌های گذشته و به دنبال افزایش سیاست‌های مهاجرستیزانه جمهوری اسلامی علیه شهروندان اهل افغانستان در ایران، گزارش‌های زیادی از برخوردهای توهین‌آموز با مهاجران اهل افغانستان منتشر شده است.

هم‌زمان با افزایش این خشونت‌ها، کارزارهایی افغان‌ستیزانه و با خواست اخراج مهاجران از ایران در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده‌اند.

اخراج مهاجران اهل افغانستان از ایران

در ماه‌های اخیر فشار نیروهای امنیتی و انتظامی به مهاجران اهل افغانستان در ایران افزایش یافته و گزارش‌ها از افزایش رد مرزهای غیر‌قانونی، همراه با برخوردهای شدید با این شهروندان حکایت دارند.

احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور، روز هفتم آبان از رد مرز شدن ۸۵۰ هزار نفر از مهاجران از ایران خبر داد و آن‌ها را «اتباع غیرمجاز» نامید.

پیش از آن، محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران در روز اول آبان با اعلام این‌که از دو و نیم میلیون تبعه ساکن این استان بیش از ۴۰ درصد (یک میلیون نفر) به‌صورت غیرمجاز حضور دارند، بر لزوم اخراج این افراد تاکید کرد.

اسکندر مومنی، وزیر کشور دولت چهاردهم نیز تهران را مهاجرپذیر‌ترین استان کشور اعلام کرد و گفت ساماندهی و «طرد اتباع بیگانه غیرمجاز» باید در اولویت قرار بگیرد.

خبرگزاری باختر، رسانه تحت کنترل طالبان، روز اول آبان گزارش داد که دست‌کم ۲۲۷ خانواده مهاجر افغان در یک روز از ایران اخراج شدند.

ولی‌الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون امور داخلی مجلس، ۱۴ مهر گفت که بر اساس طرح ساماندهی اتباع خارجی، دیگر چیزی به عنوان اقامت دائم اتباع در ایران وجود ندارد و تنها سه نوع اقامت موقت شامل یک ساله، سه ساله و احتمالا هفت ساله پیش‌بینی شده است.

بیاتی خبر داد که طرح ساماندهی اتباع خارجی و اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در دستور کار کمیسیون امور داخلی مجلس است.

روزنامه شرق ۲۰ مرداد امسال در گزارشی از بازداشت شماری نوجوان‌ افغانستانی بین ۱۰ تا ۱۷ سال با وجود داشتن مدارک خبر داد و نوشت گرچه رد مرز کودکان زیر ۱۸ سال و زنان به تنهایی غیر‌قانونی است اما این اتفاقات در‌ حال رخ‌ دادن است.

علاوه بر جمهوری اسلامی، پاکستان هم در ماه‌های گذشته فشارها بر اتباع خارجی را در خاک خود افزایش داده و بر اساس اعلام سازمان ملل، در یک سال گذشته ۷۳۳ هزار افغان را اخراج کرده و به افغانستان باز گردانده است.

به گزارش افغانستان‌اینترنشنال، تعداد قابل ملاحظه‌ای از افغان‌ها پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، به ایران مهاجرت کردند.

تعداد زیادی از این مهاجران، زنان و دخترانی‌ هستند که از حق آموزش و کار در افغانستان محروم مانده‌اند.

بخشی دیگر از مهاجران، نظامیان و کارمندان حکومت پیشین‌ هستند که از ترس انتقام‌جویی طالبان به ایران فرار کرده‌اند.

شماری از مهاجران نیز به دنبال بحران اقتصادی و بیکاری گسترده در افغانستان تحت کنترل طالبان، برای کار کردن راهی ایران شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها