رویکرد ترامپ و هریس به مسائل داخلی و خارجی، از جنگ اسرائیل تا مهاجرت غیرقانونی

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۵

رییس‌جمهوری آینده آمریکا روی طیف گسترده‌ای از وقایع جهانی تاثیر خواهد گذاشت. دونالد ترامپ می‌گوید «اول آمریکا» اما کاملا هریس می‌گوید رهبری در جهان، آمریکا را تقویت می‌کند و نباید از آن کناره‌گیری کرد. واشینگتن پست رویکرد آنها به مهم‌ترین چالش‌های داخلی و جهانی را بررسی کرده است.

اسرائیل، حماس و حزب‌الله و ایران

ترامپ- جنگ در خاورمیانه یکی از مهم‌ترین مسائل پیش‌روی رییس‌جمهوری آینده آمریکاست. ایالات متحده متحدان و دشمنانی در خاورمیانه دارد. اولین چالش پیش روی ترامپ یا هریس موضوع دستیابی به آتش‌بس بین حماس و اسرائیل برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی است. از طریفی دیگر، کمک به ساکنان غزه که به گفته مقامات سازمان ملل در شرایطی آخرالزمانی زندگی می‌کنند نیز می‌تواند موضوع دیگری باشد که رییس‌جمهوری آینده آمریکا باید به آن توجه کند.

آخرین خبرها از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نتایج آن را در صفحه ویژه ایران‌اینترنشنال دنبال کنید. در این صفحه لحظه به لحظه همراه با نقشه‌ها، تصاویر و تحلیل‌ها از نتایج انتخابات و پیامدهای آن مطلع می‌شوید.

ترامپ به طور کلی خواستار پایان جنگ است، اما مساله بر سر مسیری است که به جنگ خاتمه دهد. ترامپ به‌صراحت نگفته راه پایان جنگ چیست، اما در یک تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، به او گفته است «هر کاری که لازم است انجام بده» ترامپ به‌طور کلی موافق عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس و حزب‌الله است.

موضوع دیگر که شاید برای ایرانیان مهم باشد، رویکرد ترامپ راجع به تشدید تنش‌های نظامی بین جمهوری اسلامی و اسرائیل است.

جیمز کارافانو، از بنیاد هریتیج، اندیشکده‌ای راست‌گرا و یکی از اعضای تیم انتقال ریاست جمهوری اول ترامپ، می‌گوید ترامپ احتمالا «به هیچ وجه اسرائیل را در نحوه واکنش یا تهدید به واکنش علیه ایران، حزب‌الله یا حماس محدود نخواهد کرد.»

هریس- در مقابل ترامپ، هریس به‌صراحت درباره «رنج فلسطینیان» در جریان درگیری‌های نظامی یک سال اخیر سخن گفته است. واشینگتن پست گزارش داده اگر او پیروز شود، احتمالا تجدید نظر هایی در رابطه با روابط آمریکا و اسرائیل انجام خواهد داد و شرایطی برای ادامه ارائه برخی از کمک‌های ایالات متحده به اسرائیل وضع خواهد کرد.

اوکراین و ناتو

در سوی دیگر جهان، موضوع جنگ اوکراین و ناتو مورد توجه مردم اروپاست. جنگی که از اسفند ۱۴۰۰ در شرق اروپا با تهاجم روسیه به اوکراین آغاز شد. در این جنگ ناتو حامی اوکراین است. ۳۲ کشور از آمریکای شمالی تا بسیاری از کشورهای اروپایی عضو این پیمان هستند؛ یکی از اصلی‌ترین اعضای ناتو ایالات متحده است.

ترامپ- ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری اول خود بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ میلادی، رویکردی انتقادی به ناتو داشت. او اعضا را بابت آنچه که وابستگی مالی بیش از حد به ایالات متحده می‌خواند، مورد سرزنش قرار می‌داد.

هرچند ترامپ پیش‌تر تهدید کرده است در صورت ادامه وابستگی مالی ناتو به ایالات متحده از آن خارج خواهد شد، اما سیاستمداران اروپایی باور ندارند که ترامپ از ناتو خارج شود.

هریس- در مقابل ترامپ کمپین هریس اعلام کرده است که او از اتحادهای ایالات متحده، از جمله ناتو که آن را «محکم و استوار» توصیف کرده، دفاع خواهد کرد. با وجود این اعلام موضع صریح، به نوشته واشینگتن پست، مقامات اروپایی می‌گویند هریس را چهره‌ای نسبتا ناشناخته می‌دانند که ممکن است به اندازه بایدن، تعلق خاطر واقعی و عمیقی به ناتو نداشته باشد.

رابطه با چین

پس از روسیه، چین دومین چالشی است که رییس‌جمهوری آینده آمریکا با آن مواجه خواهد شد. علی واین، کارشناس روابط آمریکا و چین در گروه بین‌المللی بحران، به واشینگتن پست گفت: «رقابت راهبردی بین ایالات متحده و چین، فارغ از اینکه چه کسی در ژانویه ۲۰۲۵ رییس‌جمهوری شود، به احتمال زیاد تشدید خواهد شد.»

ترامپ- ترامپ شمشیر را برای چین از رو بسته است. او تهدید کرده که حملات اقتصادی علیه پکن را گسترش خواهد داد و در حال بررسی اقداماتی است که بسیاری معتقدند می‌تواند به یک جنگ تجاری جهانی منجر شود. ترامپ صراحتا از ایده اعمال تعرفه‌ ۱۰ تا ۲۰ درصدی واردات از چین حمایت کرده و در محافل خصوصی درباره افزایش شدید تعرفه‌های واردات از چین تا ۶۰ درصد بحث کرده است.

هریس- در مقابل هریس، رقیب دموکرات ترامپ تاکید دارد که به‌دنبال درگیری با پکن نیست و ترامپ را بابت هزینه‌های تعرفه‌هایی که در دوره ریاست‌جمهوری خود بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ علیه چین اعمال کرد، مورد انتقاد قرار داده است.

اما برنامه او نشان می‌دهد که در برخورد با «روش‌های تجاری ناعادلانه چین» موضعی محکم اتخاذ خواهد کرد. این سیاست‌ها ممکن است شامل اقدامات تنبیهی مانند تعرفه‌ها و همچنین سرمایه‌گذاری در تولید داخلی و زنجیره‌های تامین جایگزین برای کاهش وابستگی ایالات متحده به کالاهای چینی باشد.

مهاجرت

از موضوعات محوری انتخابات برای بسیاری از رای دهندگان آمریکایی، «مهاجرت» جزو اولویت‌هاست. نظرسنجی‌ها نشان داده‌اند که بسیاری از رای‌دهندگان از عملکرد دولت بایدن در قبال مرز مکزیک ناراضی‌اند.

ترامپ- نامزد جمهوری‌خواه، ترامپ، در دوره اول ریاست‌جمهوری خود بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ میلادی،به‌شدت سیاست‌هایی برای محدود کردن مهاجرت را دنبال کرد. برنامه انتخاباتی ۲۰۲۴ او هم نشان می‌دهد که قصد دارد این کار را دوباره تکرار کند. از جمله اولویت‌های اصلی کمپین ترامپ، وعده اجرای بزرگ‌ترین عملیات اخراج مهاجران غیر قانونی در تاریخ آمریکا است. ترامپ گفته است که از نیروهای گارد ملی برای این کار استفاده خواهد کرد.

هریس- نقش هریس در مساله مهاجرت برای دولت بایدن شامل افزایش کمک ایالات متحده به آمریکای مرکزی و ترغیب مهاجران احتمالی در آن منطقه به خودداری از مهاجرت به ایالات متحده بوده است. هریس تعهد کرده که تلاش برای تصویب لایحه امنیت مرزی دو حزبی را احیا کند؛ لایحه‌ای که ترامپ با آن مخالف بود و جمهوری‌خواهان آن را متوقف کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
جهان‌نما
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها