حضور هم‌زمان جمهوری اسلامی و اسرائیل در نمایشگاه تسلیحاتی ویتنام

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۹

وزارت دفاع ویتنام اعلام کرد شرکت‌هایی از جمهوری اسلامی، اسرائیل، چین، روسیه و ایالات متحده تجهیزات نظامی خود را در نمایشگاهی تسلیحاتی در هانوی، پایتخت ویتنام، به نمایش می‌گذارند.

این یکی از معدود مواردی است که جمهوری اسلامی هم‌زمان با اسرائیل محصولات خود را در یک نمایشگاه به نمایش می‌گذارد.

ویتنام با اینکه تحت کنترل کمونیست‌هاست، سال‌هاست در پی تنوع بخشیدن به تجهیزات نظامی خود و کاهش اتکای ده ساله‌اش به روسیه است.

وزارت دفاع ویتنام روز سه‌شنبه، ۲۹ آبان، اعلام کرد که نمایشگاه تسلیحاتی هانوی در روزهای ۱۹ تا ۲۲ دسامبر برگزار می‌شود.

بر اساس اعلام این وزارتخانه، نزدیک به ۲۰۰ شرکت از ۲۷ کشور غرفه‌هایی را در این نمایشگاه رزرو کرده‌اند.

در میان این شرکت‌ها، شرکت‌هایی از چین و جمهوری اسلامی نیز حضور دارند که در اولین نمایشگاه بین‌المللی نظامی ویتنام در سال ۲۰۲۲ شرکت نکرده بودند.

اسرائیل و جمهوری اسلامی درحالی به‌طور هم‌زمان در این نمایشگاه شرکت می‌کنند که در ماه‌های اخیر حملاتی را علیه یکدیگر انجام داده‌اند. همچنین جمهوری اسلامی با وجود تحریم‌های گسترده غرب در این نمایشگاه شرکت خواهد کرد.

در دوره پیشین نمایشگاه تسلیحاتی هانوی، چند شرکت‌ دفاعی اسرائیلی حضور داشتند.

وزارت دفاع ویتنام هنوز فهرست کاملی از شرکت‌کنندگان منتشر نکرده است و مشخص نیست چه سلاح‌هایی به نمایش گذاشته خواهد شد.

به نوشته رویترز، شرکت‌ها در این نمایشگاه، گاهی فقط نمونه‌هایی از سلاح‌های بزرگ‌ خود را به نمایش می‌گذارند.

لو کوانگ توین، معاون دپارتمان صنایع دفاعی ویتنام، روز سه‌شنبه در حاشیه کنفرانس مطبوعاتی نمایشگاه گفت که شرکت بزرگ دفاعی دولت ویتنام به نام «نورینکو» که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد، در نمایشگاه شرکت خواهد کرد.

توین افزود: «در همان منطقه بزرگ نمایشگاهی در یک فرودگاه نظامی در حومه هانوی، شرکت‌های آمریکایی لاکهید مارتین و بوئینگ نیز غرفه‌های خود را خواهند داشت.»

یک مقام ارشد آمریکایی در اوایل ماه جاری میلادی با تایید گزارش پیشین رویترز در این زمینه گفت که لاکهید مارتین در حال مذاکره پیشرفته با ویتنام برای فروش تعداد انگشت‌شماری از هواپیماهای ترابری نظامی لاکهید سی-۱۳۰ هرکولس است.

سخنگوی این شرکت به درخواست رویترز برای اظهار نظر در مورد این موضوع پاسخی نداد.

نگوین فونگ، کارشناس امنیت در دانشگاه نیو ساوت ولز استرالیا، با استفاده از یک تعریف رایج برای سیاست خارجی انعطاف‌پذیر ویتنام، گفت که حضور شرکت‌های مختلف در این نمایشگاه نشان‌دهنده «دیپلماسی بامبو» ویتنام است.

او گفت: «ویتنام با هر شریکی که صلاح بداند تعامل خواهد کرد، به ویژه در دفاع.»

وزارت دفاع ویتنام گفت که این کشور همچنین قصد دارد از این نمایشگاه برای تقویت همکاری با شرکای خارجی و تقویت صنعت رو به رشد داخلی خود با انتقال فناوری و «جست‌وجوی فرصت‌هایی برای صادرات» استفاده کند.

به گفته توین نیز در دوره قبلی نمایشگاه، ویتنام پنج قرارداد با شرکت‌های دفاعی خارجی امضا کرد، اگرچه هیچ جزئیاتی به طور عمومی در این زمینه منتشر نشد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول

شنیداری

پادکست‌ها