پرونده‌سازی تازه برای احمدرضا حائری، زندانی سیاسی، به‌ دلیل اظهار نظر درباره سقوط اسد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

احمدرضا حائری، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، به دلیل نوشتن نامه‌ای درباره سقوط بشار اسد در سوریه، با پرونده‌سازی تازه مواجه شد و از سوی ماموران حفاظت اطلاعات زندان مورد بازجویی قرار گرفت.

صفحه اینستاگرام حائری پنج‌شنبه ۲۲ آذر نوشت این فعال حقوق بشر ۲۰ آذر با احضار به محل نگهبانی ورودی واحد چهار زندان قزلحصار، از سوی ماموران حفاظت اطلاعات زندان در خصوص نامه اخیرش درباره «تحولات سوریه و سقوط دیکتاتوری بشار» مورد بازخواست قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، ماموران امنیتی از حائری خواسته‌اند به‌صورت مکتوب به سوالاتی در این‌ زمینه پاسخ دهد اما او از هرگونه پاسخ‌گویی مکتوب به سوالات سر باز زده است.

حائری ۱۹ آذر در نامه‌ای با اشاره به سقوط اسد در سوریه نوشت «استبداد اقلیت تاریخ انقضای حتمی دارد» و «اتکا به اعلامیه جهانی حقوق‌ بشر‌ و تعهد به عدالت انتقالی، تنها راه گذار به دموکراسی است».

این زندانی سیاسی با یادآوری سرنوشت «زندان صیدنایا»، خطاب به مقامات جمهوری اسلامی نوشت: «آسمان را به ریسمان ببافید برای موجه جلوه دادن حکومتتان، خیابان‌ها را سالی ۱۲ ماه آذین ببندید با "سلام فرمانده" یا "وعده صادق"تان! شیره مذهب را بکشید و خرج ادامه دادن حکومت اقلیتتان کنید! کتاب‌های حدیث را زیر و رو کنید برای تطبیق دادن حال و روزتان با زمان ظهور! هر کار کنید فایده ندارد، چون حکومت اقلیت تاریخ انقضا دارد.»

بیشتر بخوانید: زندان نظامی مخوف صیدنایا؛ رازهای ناگفته پس از سقوط اسد

حائری از اردیبهشت ۱۴۰۲ دوران محکومیت شش سال و سه ماه حبس خود را در زندان قزلحصار کرج می‌گذراند و از آن زمان به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش در ایام حبس، با پرونده‌سازی دیگری نیز مواجه شده است.

حائری در پاسخ به اظهار نگرانی‌ها درباره تبعات پرونده‌سازی تازه برای او و صحبت‌های علی خامنه‌ای مبنی بر اینکه «اگر کسی درباره تحولات سوریه و سقوط دیکتاتوری اسد جوری حرف بزند که دل مردم را خالی کند، مجرم است»، گفت: «اقلیتی که بر اجرای قانون قرون‌وسطایی موسوم به عفاف و حجاب اصرار دارند و به رکوردشکنی در زمینه قطع دست و انگشت و اعدام افتخار می‌کنند، توی دل مردم را خالی کرده و مجرمند.»

او اضافه کرد: «جمهوری اسلامی نیاز به دشمنی ندارد که توی دل مردم را خالی کند، همین‌ها زمینه‌های فروپاشی آن را فراهم آورده‌اند.»

نهادهای امنیتی و قضایی و سازمان زندان‌ها در ایران بارها به دلیل فعالیت‌های زندانیان سیاسی در زندان و نوشتن نامه‌ها و امضای بیانیه‌ها، برای آن‌ها پرونده‌سازی کرده‌اند.

شماری از این زندانیان با این پرونده‌سازی‌ها با احکام حبس، شلاق، تبعید و جزای نقدی روبه‌رو شده‌اند و برخی نیز پرونده‌هایشان همچنان در دست بررسی است.

دادستانی کل کشور ۲۱ آذر در اطلاعیه‌ای به فعالان رسانه‌ای و مجازی هشدار داد از پرداختن به موضوعاتی که «امنیت روانی جامعه را مخدوش می‌کند»، پرهیز کنند.

این اطلاعیه پس از آن صادر شد که خامنه‌ای از اظهارنظرها درباره تضعیف جمهوری اسلامی پس از سقوط اسد انتقاد کرد و هشدار داد «خالی کردن دل مردم» جرم است.

بیشتر بخوانید: دادستانی کل کشور به فعالان رسانه‌ای: شرایط داخلی و منطقه حساس است، مردم را نترسانید

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

نیم‌رخ
جهان‌نما
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها