ترامپ: حمله پیش‌دستانه به ایران استراتژی نظامی است، درباره‌اش صحبت نمی‌کنم

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۸

دونالد ترامپ،‌ رییس‌جمهوری منتخب ایالات متحده، به این سوال که آیا آمریکا در زمان ریاست‌جمهوری او به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی حمله خواهد کرد، پاسخ نداد. در همین حال، منابع آگاه به نیویورک‌پست گفتند ترامپ با حمله احتمالی اسرائیل به سایت‌های اتمی ایران مخالفت نخواهد کرد.

ترامپ سه‌شنبه ۱۸ دی‌ماه در یک نشست رسانه‌ای درباره دلیل خودداری از پاسخ دادن به این پرسش گفت این سوال به استراتژی نظامی آمریکا مربوط می‌شود و «فقط یک انسان احمق به آن پاسخ می‌دهد.»

ترامپ بارها تاکید کرده است که در دولت آینده او برای برخورد با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، همه گزینه‌ها از جمله گزینه نظامی بر روی میز است.

از سوی دیگر، از زمان آغاز درگیری‌های مستقیم اسرائیل و جمهوری اسلامی در فروردین ماه، مقام‌های اسرائیلی بارها سایت‌های هسته‌ای ایران را از اهداف احتمالی حمله‌های خود در آینده خوانده‌اند.

نیویورک‌پست دوشنبه ۱۷ دی‌ماه در گزارشی به نقل از مقام‌های نظامی آگاه گزارش داد که اسرائیل اطمینان دارد که اگر به سایت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی حمله کند، دولت ترامپ از این اقدام حمایت خواهد کرد.

این در حالی است که پیش از حمله آبان ماه اسرائیل به ایران، دولت بایدن اسرائیل را از حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران منصرف کرده بود.

چند مقام آگاه به نیویورک‌پست گفتند حمله اسرائیل به سایت‌های هسته‌ای ایران «فوق‌العاده مشکل» خواهد بود، اما با توجه به اینکه ترامپ با چنین حمله‌ای مخالف نیست، اسرائیل در حال آماده شدن برای انجام این حمله‌ است.

یک منبع نظامی اسرائیلی به نیویورک‌پست گفت برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی از آنچه به نظر می‌رسد بسیار گسترده‌تر است و استقرار این سایت‌ها در چندین نقطه عمیق در زیر زمین، باعث می‌شود حمله به این تاسیسات بسیار مشکل شود.

برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در دوران ریاست جمهوری جو بایدن به‌طور چشمگیری پیشرفت کرده و ایران را به وضعیت یک «کشور در آستانه هسته‌ای شدن» رسانده است.

به گفته آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران اورانیوم غنی شده ۶۰درصدی کافی برای ساخت چهار بمب هسته‌ای در اختیار دارد.

با این حال، سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل بر این باورند که حتی اگر جمهوری اسلامی تصمیم به ساخت سلاح هسته‌ای بگیرد، برای این کار حداقل به یک سال زمان نیاز دارد.

مقامات آمریکایی و اسرائیلی می‌گویند که در طول سال گذشته، دانشمندان ایرانی تحقیقات مشکوکی را در رابطه با تسلیحات هسته ای انجام داده‌اند که از جمله شامل مدل سازی کامپیوتری و متالورژی می‌شود و به نظر می‌رسد که با هدف کاهش زمان مورد نیاز برای تولید یک بمب هسته‌ای انجام شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
خبر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها